Preoți acuzați că au dat afară din biserică persoanele vaccinate împotriva COVID-19, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDSP Botoșani lansează o anchetă în cazul a doi preoți care sunt acuzați că au cerut tuturor persoanelor vaccinate să părăsească locașul de cult. Conform informațiilor furnizate de directorul DSP Botoșani, Monica Dăscăliței, în sesizările transmise pe adresa instituției, alături de materiale video, se menționează și că preoții au cerut enoriașilor să își dea jos măștile.

Chiar avem nişte reclamaţii la nivelul DSP legat de faptul că, în două localităţi din judeţul Botoşani, preotul în timpul slujbei a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă. Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni şi vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani. Sunt şi filmaţi, sunt şi poze”, a afirmat Adăscăliţei.

Sunt anumite zone, nu peste tot, pentru că avem şi preoţi care susţin această activitate de vaccinare şi chiar le recomandă enoriaşilor, dar avem şi aceste excepţii şi vom încerca să avem o discuţie în această săptămână cu reprezentanţii bisericii”, a adăugat directoarea DSP Botoșani.

La sfârșitul lunii octombrie, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a spus că Biserica Ortodoxă „nu a fost niciodată poziționată contrar vaccinării, nici în cazul vaccinului apărut recent”. El a adăugat că „nu se poate spune că mesajul oficial al BOR nu a ajuns în parohii. A ajuns și a fost preluat și tradus în grade diferite de implicare de către preoți și episcopi”, deși a recunoscut că au fost cazuri în care reprezentanți ai clerului au transmis mesaje puternic anti-vaccinare dar a menționat că aceste poziții „nu au fost oficiale”.

M.N.

Articolul precedentAmenajarea unei băi mici: cum alegem cabina de duș?
Articolul următorCăruţaş beat rănit după o coliziune cu un autoturism
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.