pietricica turism

ambulanta 03

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Băniciociu, a predat luni, la Cluj, 37 de ambulanţe care vor fi utilizate de serviciile de profil din 15 judeţe ale ţării. În Neamț, așa cum ne-a precizat managerul Serviciului Județean de Ambulanță, dr. Dorice Albu, vor fi distribuite două mașini.

„Aceste ambulanţe vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile judeţene. Ştiu cât de important este ca ambulanţele să fie moderne, pentru că acest lucru se traduce în salvarea de vieţi. Oricât de inimoşi ar fi, de bine intenţionaţi şi de harnici, oamenii care lucrează în serviciul de ambulanţă trebuie să aibă şi dotările necesare pentru a-şi face treaba. Până la sfârşitul anului vom mai livra încă 143 de ambulanţe”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Costul unei ambulanţe este de 63.000 de euro plus TVA, iar valoarea totală a acestui program este de 92 milioane de lei, din fonduri ale Ministerului Sănătăţii. Reprezentanții SJA Neamț nu au putut să precizeze dacă vor mai primi vreo ambulanță în cea de-a doua tranșă. (M. TEODOROF