0:00

Ambulanță folosită pentru cărat acte, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În urmă cu mai bine de doi ani, la Roznov, ajungea, prin intermediul sprijinului acordat de actualul președinte al Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, o ambulanță nou-nouță, în valoare de 35 de mii de euro.

Mașina în cauză, o autospecială de tip A1, a fost destinată în mod expres Căminului pentru persoane vârstnice din localitate, care funcționează în  incinta fostului spital orășenesc Roznov. De la primirea ei și până astăzi a trecut ceva timp, iar destinația inițială a autospecialei a suferit unele modificări, dictate de nevoile de moment și de lipsa altor mijloace. Adică, în loc să care bolnavi, transportă acte sau ce este nevoie la Centru:

„În 2011, la Roznov a fost adusă o autospecializată în valoare de 35 de mii de euro, dotată cu absolut tot ce e nevoie pentru intervențiile medicale de prim ajutor. Scopul ei e cu totul altul, însă e bine, totuși, că există. Mai transportă, din când în când, câte un bătrân de aici de la Centru (Centrul pentru persoane vârstnice, care funcționează în incinta fostului spital Roznov – n.r.), dar în rest este folosită la cărat acte sau în alte scopuri ce se impun la nivelul Centrului. Nu asta ar trebui să fie destinația ei”, a punctat dr. Cristian Petrovici, fost director medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, cel care s-a zbătut foarte mult pentru ca această mașină să ajungă la Roznov.

Valeria Tuduran, responsabil al Căminului pentru persoane vârstnice Roznov, recunoaște că principalul motiv care a condus la această situație este lipsa banilor: „Această mașină este singura care ne-a mai rămas. Am avut mai multe, erau mașini mai vechi, însă nu ne-am mai permis să le reparăm, pentru că nu au mai fost bani. Este o autospecială de tip A1, care permite transportul medical neasistat, al unui singur pacient, fiind dotată cu materialele și echipamentele necesare acordării primului ajutor, în cazul urgențelor ușoare. Din lipsa altor mijloace, o folosim și pentru transportul documentelor sau a altor acte sau materiale. Asta este, nu avem, din nefericire, altă soluție. Din când în când, mai transportă și câte un bătrân de aici, de la centru. Pentru urgențele, atât noi, cât și cadrele de la Centrul de permanență Roznov, apelăm la serviciul 112 și solicităm o ambulanță”.

Dat fiind faptul că a fost oferită cu titlu de donație, special pentru căminul de bătrâni, autospecializata n-a mai trebuit introdusă în „inventarul” Serviciului Județean de Ambulanță Neamț.

A. SÎRBU

Articolul precedentFC Ceahlăul – Pas cu stângul
Articolul următorSens Civic vrea centrală termică atribuită direct