sens civic, de la foisor la centrala termica

Primăria Piatra Neamț a găsit o modalitate interesantă să scape de centralele termice care nu au făcut cu ochiul oamenilor de bine din partide sau administrație și le transmit în folosință gratuită către asociații civice, care, la rândul lor, nu ezită să întoarcă serviciul atunci când este nevoie. Un exemplu recent îl avem cu Asociația Sens Civic, aflată mult timp în trena PDL, și care acum vrea să construiască și să organizeze un centru pentru voluntari în municipiul Piatra Neamț. În acest sens asociația a solicitat Consiliului Local Piatra Neamț atribuirea directă a fostei centrale termice 45 de pe strada Progresului. Este un clădire dezafectată, cu risc major de prăbușire și unde ar exista un focar de infecție din cauza gunoielor aruncate de oamenii fără adăpost care locuiesc acolo.
”Supunem cererea asociației Sens Civic aprobării Consiliului Local Piatra Neamț. Asociația și-a propus să dezvolte acolo un proiect destul de amplu, pe cheltuiala lor, iar pe noi acest lucru ne bucură pentru că știm cu toții ce se întâmplă în fostele centrale termice”, a precizat viceprimarul Aurelia Simionică.
Dorințele asociației sunt pe măsura entuziasmului cu care accesează programe pe bani publici de la Primăria Piatra Neamț sau Consiliul Județean: ”Este un proiect destul de ambițios. Vrem să transformăm această central dezafectată într-un centru de voluntar care să ofere tinerilor activități non formale, educative. Spațiul este destul de mare. Ne dorim, în măsura în care identificăm și fonduri, fie din sponsorizări, fie din accesarea unui proiect cu fonduri nerambursabile, să amenajăm acolo o sală de sport, sală de spectacole, sală de conferințe și, de ce nu, chiar birourile asociației Sens Civic. Rămâne de văzut în ce măsură vom reuși să strângem bani pentru reabilitare și reamenajare. Va trebui să ne descurcăm. La un prim calcul, cred că ne-ar fi necesari 50.000 de euro, în condițiile în care facem economii”, a declarat Andrei Carabelea, vârful de lance al Asociației Sens Civic Piatra Neamț.
Cunoscând capacitatea Asociației de a se plia pe interesele politice de moment, nu credem că va fi o problemă cu fondurile, mai ales dacă va fi nevoie și de niște manifestări de stradă spontane, dar bine organizate.
Întrebare: de unde știu ONG-urile nemțene care centrale trebuie cerute pentru a fi atribuite gratuit?

Valentin BĂLĂNESCU

Articolul precedentAmbulanță folosită pentru cărat acte
Articolul următorBiserica din centrala termică

1 COMENTARIU

  1. Fain e că d-na Simionică, PSD, pare a fi fan al asociației PDL. Oare nu mai ține nimeni minte cum vicepreședintele OTPDL Carabelea, împroșca venin contra USL la mitingul contra referendumului de demitere organizat în Piatra? PDL umblă cu cioara vopsită în societate civilă…

Comments are closed.