0:00

Ambasadorul Sloveniei la Bucureşti, ES Michael Zupancic, a vizitat, joi, 10 noiembrie, judeţul Neamţ. Oaspetele a avut întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene şi cu primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic.

„Am fost onorat astăzi să primesc la Consiliul Judeţean Neamţ vizita Ambasaborului Republicii Slovenia în România, Michael Zupancic. Am profitat de această întâlnire şi i-am prezentat înaltului diplomat sloven viziunea conducerii judeţene din punct de vedere economic, i-am vorbit despre planurile pe care le avem în acest domeniu, despre facilităţile şi oportunităţile de investiţii în Neamţ. Am convingerea că am pledat bine cauza judeţului Neamţ şi am reuşit să-l conving pe ambasadorul sloven în legătura cu potenţialul de dezvoltare al judeţului nostru. Am speranţa că această întâlnire va reuşi să stimuleze o relaţie reciproc avantajoasă” – Ionel Arsene, preşedinte CJ Neamţ.

„Excelența sa, domnul Michael Zupancic, ambasadorul Sloveniei, s-a arătat interesat de oportunitățile de investiții din Piatra-Neamț, dar și de oferta turistică a municipiului și a județului Neamț. Am discutat cu domnul ambasador care ar fi posibilitățile de investiții atât în producție, cât și în turism în Piatra-Neamț și care sunt modalitățile prin care municipalitatea pietreană poate atrage și sprijini realizarea acestora. Am convenit cu domnul Michael Zupancic ca, la începutul anului 2017, municipiul Piatra-Neamț să își promoveze oportunitățile de afaceri, cât și oferta turistică la  târgul de profil ce va fi organizat în acea perioadă în Slovenia” – Dragoș Chitic, primar Piatra Neamţ.

Ambasadorul Sloveniei realizează în această perioadă mai multe vizite în Moldova, pentru a identifica oportunități de investiții pentru mediul de afaceri sloven, dar și posibilitatea de a încheia parteneriate între agențiile de turism din România și Slovenia pentru promovarea ofertei turistice. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPARLAMENTARE 2016: Noutăţi * Contravenţii * Infracţiuni
Articolul următorPARLAMENTARE 2016: Tragere la sorţi pentru operatorii de calculator
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.