reclama autocenter

Astăzi, 27 februarie, în județul Neamț alte 33 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus, din cele 3.432 cazuri noi în țară.

Numărul testelor efectuate la nivel național depășește 31.000: „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.341 de teste RT-PCR (12.856 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.485 la cerere) și 7.804 teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

Rata de infectare a coborât astăzi până la valoarea de 1,07 la mie pentru județul Neamț. Numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 13.948.

Singura localitate unde sunt mai multe cazuri este comuna Agapia, unde încă este focar Covid la căminul pentru bătrâni „Cuvioasa Nazaria” de la mănăstirea Văratec. Rata cumulată pe fiecare localitate, transmisă astăzi de Prefectura Neamț, este următoarea:

rata cumulata 27feb

La nivel național, de ieri și până astăzi „au fost raportate 54 de decese (29 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara,  Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și București”. Doar patru dintre pacienții care au murit nu mai aveau și alte boli. În spitale erau internați 7.832 de pacienți pozitivi, dintre care 997 în secțiile ATI.

C.I.

Articolul precedentPrimarul promite, în Piatra Neamț: Modernizarea infrastructurii prin coridoare de mobilitate
Articolul următorCSM Ceahlăul Piatra Neamţ a câştigat amicalul cu Bucovina Rădăuţi