Problema spinoasă după desemnarea noul prezident de la cejeu pare să fie numărul și calitatea sfetnicilor domniei sale, fapt care s-o dezbătut pe la colțuri și unghere, cu rămășaguri și liste scurte. Din ce s-o văzut pe la biroul numărul unu de la județ, s-o remarcat prezența unui nene familiarizat cu locu, deci și cu partidu și nu ne-o mirat defel, apoi o doamnă suptingineră cu largi competențe, gata să vază județul pe lat. Plus de asta, se zvonește că, una din simbriile pentru un un post de conselier o să ajungă la cineva din presă, lucru iară deloc surprinzător, pentru că sunt colegi care, au de multe ori o părere mult mai sănătoasă decât cei pregătiți de partid la școli de vară, cu beri, mici și restu .. biscuiți. Pe de altă parte, tam-tam-ul cu conselierii ni se pare cam degeaba, pentru că mnealor în genere sunt destul de discreți, plus că au firu roș cu dom prezident și nu se avântă la votat.

După ordonanța veselă, alegerile din noiembrie și alte mișcări subtile cu șuturi la părțile moi, cejeul nostru cel de toate zilele are o nouă majoritate.
Să-i fie de bine, am zice noi, și ne mutăm centrul de interes spre oarece locuri de prin cele AGA, unde musai să se întâmple oarece schimbări. Astfel, la AGA celor ce vând apa rece la preț de rachiu și la al celor ce ne plimbă prin oraș înghesuiți la pachet în tot felul de relicve mișcate de curent, oarece inși o să trebuiască să bată la partidu de unde o venit, să îi pună în alte părți, că s-o schimbat calimera. Sigur, nu le plângem de milă, mai cu seamă că, cei plantați în locurile astea se și pricep ca ăsta den mijloc la extras petrol din nuci, așa că oriunde ajung același lucru fac. Stau.

Fără doar și poate, dacă am deține taina facerii unei gazete din ciocolată, glazurată cu fulgi de alune, cu rubrici de marțipan, fotografii fondante, astăzi am fi făcut câte un exemplar pentru fiecare prunc al urbei și nu numai, ca să-i ușurăm misia lui Moș Neculai, care are o listă cam tot atât de lungă ca și cartea de telefoane. Așadar, să fiți sănătoși, voioși, cuminți, că noi o să vorbim cu Moșu să nu vă ocolească. Pe de altă parte, ne vom gândi cu aplecare spre purtătorii numelui celui ce deschide șirul celor mai frumoase sărbători din an, să fie la fel de sănătoși, plini de gânduri bune și să ne cheme și pe noi, dacă dau ceva de băut, zice ăsta den mijloc, nu ca anu trecut.
La mulți ani de Sf. Nicolae!