Alina Preda are 27 de ani, este din Târgu-Neamţ, a absolvit Facultatea de medicină din Iaşi şi apoi a făcut master în medicină de urgenţă, iar de 3 ani lucrează, ca asistent, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj. Este singura nemţeancă selectată să însoţească 11 răniţi din Clubul Colectiv la spitale din Marea Britanie şi Norvegia

Am plecat din Cluj 4 medici şi 4 asistenţi, cu un avion de linie, la Bucureşti, iar de acolo, cu avionul NATO, spre Londra”, a declarat Alina Preda. „Nu ştiu pe ce criterii am fost selectaţi, nici nu ne-am pus întrebări, pentru noi era important că putem ajuta pacienţii. Pe tot parcursul zborului, fiecare pacient a fost monitorizat de un medic şi un asistent. Am stat, permanent, cu ochii pe ei, astfel încât să ne asigurăm că ajung la destinaţie în condiţii bune. Pentru mine, a fost prima misiune internaţională”.

Avionul NATO de tip C-17 a efectuat zborul duminică seara, 8 noiembrie, iar răniţii transferaţi erau, majoritatea, în stare critică. Potrivit declaraţiei lui Raed Arafat, aeronava a zburat la o înălțime mai mică decât de obicei, pentru ca presurizarea cabinei să fie la un nivel acceptabil pentru leziunile pulmonare ale pacienţilor. Decizia de a aduce medici şi asistenţi de la spitalele din Cluj şi Mureş a fost luată pentru ca echipa de specialişti în medicină de urgenţă de la Bucureşti să poată lua un repaus, după efortul foarte mare pe care l-a presupus îngrijirea victimelor incendiului din Clubul Colectiv.

C. MIRCEA

Articolul precedentPIATRA NEAMŢ: Începe marea plantare de toamnă!
Articolul următorDeci se poate: la 16 ani, arestat pentru tâlhărie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.