telefon furatInstanţele din Neamţ au devenit „nemiloase” faţă de minorii care comit tâlhării, mai ales dacă nu se dau înapoi de la a-şi lovi victimele.

Un tânăr, de 16 ani, din Roman, tocmai a fost arestat, pentru 30 de zile, pe 17 noiembrie, după ce poliţiştii au stabilit că el este autorul unei tâlhării comise în seara de 9 noiembrie, în parcul municipal.

Atunci, un băiat de 13 ani, care traversa parcul, a fost acostat de tâlharul care i-a smuls telefonul din mână, iar când adolescentul i l-a cerut înapoi, l-a lovit cu pumnul în faţă.

Pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, precum tâlhăria, polițiștii nemțeni vă recomandă:

– Nu vă afișați în mod ostentativ cu bunurile de valoare asupra dv. (bijuterii, mobile sau sume mari de bani)!

– Nu vă lăudați persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveți la dv.!

– Evitați transportarea unor sume mari de bani, dacă nu vă luați măsuri de siguranță corespunzătoare!

– Încercați să rețineți semnalmentele agresorilor, poreclele sau apelativele folosite de către aceștia. Memorați numele, accentul sau dialectul folosit în vorbire!

– Dacă ați zgâriat agresorul cu unghiile, conservați depozitul subunghial până la prelevarea din laboratorul criminalistic. Aceste urme pot oferi multe detalii despre agresor!

– Luați-vă măsuri de precauție, mai ales la ore târzii, pe străzi necirculate sau când treceți prin locuri neiluminate!

– Nu dați curs deplasărilor si invitațiilor provenite de la cunoștințe ocazionale! Când ați fost victima unei astfel de infracțiuni, sesizați de urgenţă Poliţia!Nu lăsați să treacă timp de la comiterea faptei! Timpul scurs de la săvârșirea faptei, dacă este îndelungat, ajută infractorul să-și șteargă urmele, în concluzie îngreunează activitățile de identificare a făptuitorului! (C. MIRCEA)

Articolul precedentAlina Preda – asistenta din Neamț care a însoțit răniții de la Colectiv
Articolul următorEvocare Elena Niţă Ibrian, la Biblioteca „Kirileanu”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Mare SCOFALA. L-ati retinut pentru cateva zile. Iese de acolo si ataca iar. Astia au pe Satana in ei. Va fi de admirat, atunci cand ii bagati in beci pe talhari, indiferent de varsta. Mucosii de 10, 12 ani, sunt cei mai periculosi. Stiu ca nu vor pati nimic conform legii.si ataca fara mila. Nu am uitat cand un politist ,Filip,[ parca ] a fost schimbat ca a dat un sut unei hoate notorie. Rusine legiitorilor nostri care ii apara pe talhari !

Comments are closed.