pietricica turism

alexandru rotaru nou 01

Opt tineri social-democrați se află pe lista de candidați la alegerile europarlamentare, un loc urmând să fie ocupat chiar de romașcanul Alexandru Rotaru. Președintele TSD – Mihai Sturzu, prezent la întâlnirea regională a tinerilor social-democrați din Moldova, a reiterat ideea că TSD este cea mai importantă și puternică organizație de tineret din România. Acesta spune că “negocierile” cu întreaga echipă a PSD au dus la alocarea a opt locuri pe listele de la alegerile europarlamentare pentru tinerii social-democrați.

“La întocmirea listei de propuneri, am avut în vedere două criterii: pregătirea profesională și experiența sau susținerea politică. Fiecare dintre cei opt a punctat la ambele capitole, de aceea lista a fost înaintată către conducerea PSD în ordine alfabetică, a declarat Mihai Sturzu.

Acesta a recunoscut că șansele ca Alexandru Rotaru să prindă un loc în Parlamentul European nu există, dar l-a apreciat pe romașcan pentru dorința de a evolua, de a simți pe pielea sa ce înseamnă o campania pentru alegeri, ceea ce, pe viitor, îi va aduce și beneficii.

Cătălin Ivan este europarlamentar de cinci ani. Pe de altă parte, Alexandru Rotaru vine cu o experiență mult mai puțină. De aceea, Cătălin Ivan se află în primele locuri pe listă. Alexandru a cerut și locul 32, pentru că vrea să crească. Contează foarte mult perspectiva individuală și obiectivul lui pentru alegeri”, a declarat președintele TSD, Mihai Sturzu.

Acesta nu a vrut să detalieze ce șanse are un tânăr înscris în TSD de a prinde un loc pe lista de la europarlamentare dacă nu este „fiica președintelui Traian Băsescu” sau nu are o susținere financiară care să-i permită realizarea unei campanii măcar regionale.

„Nu pot face aprecieri față de alții. Sunt toate șansele din lume în TSD, care este cea mai deschisă organizație politică. În 2006 am fost simpatizant, în 2010 am intrat cu acte la partid, până în 2012 am fost purtător de cuvânt al PSD, apoi consilier personal al primului ministru, iar în decembrie 2012 am ajuns deputat”, a răspuns Mihai Sturzu, fără a aminti că avea deja o notorietate și un buget la dispoziție strâns de pe vremea trupei Hi Q și a emisiunilor TV pe care le-a moderat. Cheia succesului, în opinia sa, stă în “implicarea și disponibilitate de a munci foarte mult”. (C. MATEI)