catalin ivan

Europarlamentarul și purtătorul de cuvânt al PSD – Cătălin Ivan a fost prezent, la finele acestei săptămâni, la Roman, odată cu întâlnirea regională a tinerilor social-democrați. Acesta a vorbit despre dorința în continuare a PSD de a lupta împotriva lui Traian Băsescu și a precizat că, în opinia sa, USL nu se va rupe, discuțiile din această perioadă fiind mai puțin tensionate între PSD și PNL decât la alegerile locale din 2012. Referitor la alegerile prezidențiale de la finele anului, Cătălin Ivan spune că formula ideală este Crin Antonescu – președinte și Victor Ponta – prim ministru. Despre Traian Băsescu – numai de bine.

Traian Băsescu este șeful de campanie al Elenei Udrea. El se ocupă de imaginea ei. Dacă vrea Elena Udrea să fie președinte? –  cu siguranță da. A spus-o, mai voluat, mai direct. Chiar Traian Băsescu a zis că ar trebui o femeie în funcția de președinte. Nu vă gândiți că are o altă femeie în cap decât pe doamna Elena Udrea. Preocuparea lui Traian Băsescu ca om politic pentru Elena Udrea ca om politic este primordială. Dacă va reuși este o altă discuție. Noi luptăm și vrem ca bătălia să fie definitivă în luna noiembrie. Dacă nu va reuși să o susțină, va găsi un alt moștenitor care să perpetueze acest regim mafiot. Vom vedea cu cine ne vom lupta. Nu este o luptă a USL-ului, ci a tuturor românilor”, a declarat Cătălin Ivan.

Purtătorul de cuvânt al PSD mai spune că are încredere că USL nu se va rupe, asta pentru că scopul celor trei partide a fost de a învinge regimul Traian Băsescu.

„Cred că micile discuții pot fi rezolvate. Faptic, USL există. Nu neagă nimeni că sunt neînțelegeri. Era mai dificil atunci când se stabileau candidații la alegerile locale. Județe în care PSD câștiga a avut candidat de la PNL, cum a fost la Iași. Am trecut peste aceste lucruri pentru că era vorba de lupta împtriva lui Traian Băsescu. Nu cred că este cel mai tensionat moment din istoria, vom trece și peste asta”, a mai spus Ivan.

Claudia MATEI