0:00

„Alesul poporului” din Săbăoani nu vrea să-şi dea demisia, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* „Fac o sesizare către Prefectură, la care ataşez documentul că el nu are discernământ”, a declarat Ciprian Şerban, preşedintele PP-DD Neamţ

Felix Măcincă a refuzat, ieri, în scris, să demisioneze din calitatea de consilier local la Săbăoani, deşi conducerea PP-DD i-a cerut explicit acest lucru. Ciprian Şerban, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, a sperat că bărbatul va înţelege de vorbă bună şi se va retrage din consiliul local, având în vedere că suferă de schizofrenie paranoidă şi are discernământul abolit, plus certificat de handicap la purtător.

„Eu nu am fost în localitate, dar dl. Măcincă s-a prezentat la sediu, a vorbit cu secretarul şi a refuzat, în scris, să-şi dea demisia, motivând că este alesul poporului din Săbăoani”, a declarat Ciprian Şerban. „Imediat ce mă întorc la Piatra Neamţ, voi face o sesizare către Prefectură, la care ataşez hotărârea judecătorească din care rezultă problemele medicale ale d-lui Măcincă. Preşedintele organizaţiei din Săbăoani, Eugen Cobzaru, nu s-a prezentat la partid împreună cu consilierul, dar este evident că-l susţine de vreme ce de doi ani de zile nu a luat nici un fel de măsuri”.

Felix Măcincă a fost ales pe listele PP-DD în 2012, împreună cu Eugen Cobzaru – un cunoscut opozant al primăriţei de Săbăoani şi „protagonistul” a numeroase proteste publice pe care le-a făcut atât la Roman, cât şi la Piatra Neamţ, în general împotriva „mafiei din justiţie”. Valeria Dascălu susţine că Măcincă şi Cobzaru fac un adevărat „cuplu de aur” în timpul şedinţelor de consiliu local, primul votând, la fiecare proiect, exact după indicaţiile superiorului său pe linie de partid.

Reamintim că, în noaptea de 12 spre 13 februarie 2002, Felix Măcincă a ucis un bărbat pe care l-a prins în „vizită” la soţia sa. A fost arestat şi, ulterior, supus unei expertize psihiatrice. Specialiştii au decis că nu poate răspunde penal pentru că suferă de schizofrenie paranoidă şi are discernământul abolit. Prin urmare, Măcincă a fost obligat la internare medicală, iar după ce a fost externat de la Grajduri – la tratament permanent. De regulă, în astfel de cazuri, instanţa are grijă ca, pe lângă diagnostic, să treacă explicit în sentinţă toate interdicţiile. În privinţa lui Măcincă se pare că a fost o scăpare, pentru că în dispozitivul sentinţei nu apare nici o menţiune la drepturile civile, mai ales la cel de a alege şi a fi ales. „Portiţă” care i-a asigurat accederea pe lista de partid şi, de acolo, conform voinţei „poporului”, în consiliul local.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentLicitații de mărțișor
Articolul următorPasajul tomberon

1 COMENTARIU

  1. CAND TE UITI LA POZA „ALESULUI POPORULUI”, SPUI CA INDIVIDUL ESTE POSEDAT!! OARE TOTI SUNT POSEDATI SI PARANOICI?!

Comentariile sunt închise.