reclama autocenter

parlament nou

* doar senatorul Ţapu şi deputatul Harbuz recunosc că merg în Grecia şi, respectiv, Austria

* restul parlamentarilor preferă concediile pe tărâmuri nemţene

Deputații și senatorii de Neamț își vor petrece vacanța de vară în județ, între colegiile unde au fost aleși și localitățile de domiciliu. Cel puțin așa declară. Ei mai spun că, deocamdată, nu s-au gândit la concediu, pentru că încă au foarte multe treburi de rezolvat în teritoriu, audiențele și prezența la cabinetele parlamentare constituind priorități.

”Stau acasă la Piatra Neamț, dar mă duc și la Năsăud, acolo unde sunt născut. Nu am nimic programat, nici o stațiune, nimic pentru că încă sunt multe de făcut în colegiu. Țin și audiențe pentru cine dorește, deci în această vară toate drumurile duc la cabinetul parlamentar”, a spus senatorul Liviu Bumbu.

”Îmi petrec concediul aici, în județul Neamț, între colegiul 5, satul în care m-am născut, Războieni, și Piatra Neamț. Ăsta este concediul meu”, a declarat şi Ioan Munteanu, deputat, Colegiul 5 Neamț.

Trendul petrecerii concediului în colegii și pe teritoriul județului Neamț este valabil și pentru alți parlamentari nemțeni. Deputatul Dorinel Ursărescu, de exemplu, spune că are treabă cu alegerile din interiorul PNL Neamț și nu îi mai rămâne timp și pentru odihnă. ”Rămân pe perioada vacanței aici în județul Neamț, nu plec nicăieri pentru că am treabă. Sunt alegeri, este Conferința Județeană a PNL Neamț. Poate, cu ocazia delegației permanente, care de obicei se ține la Constanța, voi avea un intermezzo, și voi pleca atunci acolo pentru două, trei zile”, a spus deputatul Ursărescu.

Ţapu, în Grecia, Harbuz, în Austria

”Nici n-am planificat nimic, sper ca, după întâi august, să mă duc 7 zile la mare, la Eforie Nord. Cum n-am avut concediu, de vreo doi ani și ceva, abia aștept să mă duc la noi, la mare”, a declarat Cătălin Drăgușanu, deputat Colegiul 1 Piatra Neamț.

”În momentul ăsta nu mi-am programat nimic, nicio vacanță, pentru că am foarte multă treabă, la partid și în teritoriul unde am fost ales. Apoi voi mai vedea”, a precizat Ionel Arsene, deputat Colegiul 7 Neamț.

”Pînă pe 15 august stau acasă, apoi voi merge în Grecia pentru că sunt invitat acolo de un prieten. Apoi vom mai vedea”, a menţionat senatorul Eugen Țapu.

”Deocamdată voi rămâne aici în județ, la mine în colegiu. Am mai multe întâlniri programate cu organizațiile locale și cu oamenii de acolo. Vreau să particip la ziua comunei Podoleni, vara aceasta voi organiza mai multe evenimente. Doar în perioada 1-10 august voi lipsi pentru că voi fi plecat în Austria, a precizat Liviu Harbuz”, deputat colegiul 3 Neamț.

”Nu îmi petrec nici o vacanța. O să ajung la Piatra Neamț, la Târgu Neamț și în tot colegiul pentru că vreau să organizez mai multe întâlniri cu primarii de acolo și cu cetățenii”, a declarat Marian Enache, deputat colegiul 8 Neamț.

Irina CĂLIN

Articolul precedentLecții europene antifraudă pentru profesorii examinatori
Articolul următor”Pase” amicale cu Cristian Țopescu