Udrea : Una din principalele preocupări în mandatul meu de deputat de Roman va fi legea de stimulare a angajării persoanelor de peste 45 de ani.

Şi în Roman, şomajul reprezintă principala problemă cu care se confruntă persoanele de peste 45 de ani. Angajatorii sunt reticenţi în a angaja persoanele trecute de 40-45 de ani pe motiv că nu s-ar mai adapta la locul de muncă şi nu s-ar putea integra într-un colectiv. Astfel, unul dintre principalele obiective ale planului Udrea- Leoreanu este crearea şi promovarea unei legi care să stimuleze angajarea persoanelor de peste 45 de ani.

Candidatul ARD în colegiul 4 Roman, a declarat că aceasta este principala problemă a romaşcanilor, aşa cum a reieşit urmare a discuţiei cu autorităţile locale şi cu locuitorii din Roman.

Din discuţiile pe care le-am avut în ultima vreme atât cu autorităţile locale, dar şi cu locuitorii din Roman, principala problemă a romaşcanilor o reprezintă absenţa locurilor de muncă. Problema este cu atât mai dramatică la nivelul persoanelor de peste 45 de ani, care îşi găsesc mult mai greu un loc de muncă. De aceea, obiectivul legii va fi acela de a stimula angajarea celor care au trecut peste vârsta de 45 de ani. Guvernările PSD şi PNL nu au făcut altceva decât să desfiinţeze locuri de muncă, atragerea fondurilor europene este Zero, la fel şi creşterea  economică. Asta afectează mai ales persoanele aflate la 45- 50 de ani», a declarat Elena Udrea.

« Tare mi-a părut bine atunci când dna Udrea a venit cu ideea acestei legi. Nici nu vă spun câţi oameni vin la primărie şi sunt peste 45 de ani pentru a-mi cere un loc de muncă. Asta e o categorie de vârstă neglijată de toată lumea şi e foarte bine dacă dna. Udrea s-a gândit şi la ei », a mai spus Udrea.

« Eu am 49 de ani. Dacă rămân fără loc de muncă, nu ştiu cum să-mi întreţin familia. Şi lucrurile nu au mers foarte bine în ultima vreme la firma la care lucrez în ultima vreme. Nimeni nu te angajează dacă treci de o vârstă. E foarte bine că dna Udrea s-a gândit şi la aspectul ăsta, pentru că noi suntem cei mai afectaţi de şomaj. Pe mine m-au dat afară de la fabrică pe timpul PSD-ului care  a prădat toată Moldova. Prieteni şi membri ai familiei mele au fost daţi afară pe bandă rulantă pe timpul PSD şi nu ne-am revenit până acum », a spus Traian, 49 de ani, muncitor.

« Eu sunt şomer de 3 luni. Sunt om muncitor şi descurcăreţ şi muncesc cu ziua, dar nu am siguranţa zilei de mâine. Iarna nu am unde să muncesc că nu ai cum să lucrezi pământul iarna. Nu ştiu cum o să mă descurc. Mi se pare o idee foarte bună că Elena Udrea a venit cu această lege, care să îi facă pe angajatori să îi angajeze şi pe cei peste 45 de ani. Fabrici întregi au fost închise până în 2004, mai ales şi sute, poate mii de romaşcani şi-au pierdut locul de muncă », a spus Mihai, 47 de ani, şomer.

« Eu am fost croitorească şi acum am rămas fără loc de muncă. Cine mă angajează pe mine la vârsta mea. Normal că trebuie să îl stimulezi cumva pe angajator, să-i dai anumite facilităţi. Nu am mai văzut pe cineva care să se gândească şi la această categorie de vârstă », a spus Maria, 51 de ani, şomer.

Dincolo de legea de stimulare a angajării persoanelor de peste 45 de ani, programul Udrea- Leoreanu îşi mai propune şi: mărirea pensiilor, reabilitarea termică a locuinţelor, crearea unui centru cultural multi-functional cu cinematograf şi bibliotecă, şi 400 de locuinţe pentru tineri în parteneriat public-privat.

Elena Udrea își consolidează poziția de câștigător detașat în Colegiul nr. 4 Neamț

Primele două săptămâni de campanie electorală au condus la consolidarea poziției de câștigător detașat pentru Elena Udrea, candidat pentru Camera deputaților în Colegiul nr. 4 Neamț. Fostul ministru al Dezvoltării, candidat din partea ARD, întrunește 57,53% din opțiunile alegătorilor cu drept de vot din Municipiul Roman și comuna Ion Creangă, înregistrând o creștere de aproximativ un procent față de debutul campaniei. Contracandidatul acesteia de la USL, Liviu Brătescu, înregistrează o scădere de 2 procente, fiind preferat de 28,43% dintre alegători.

Acțiunile de campanie s-au materializat, pe un fond de notorietate ridicată a Elenei Udrea, în creșterea favorabilității romașcanilor față de aceasta cu aproape 10%, dar această creștere nu se regăsește integral în opțiunile de vot. În ceea ce îl privește pe Liviu Brătescu, notorietatea acestuia a crescut cu aproximativ 7%, dar favorabilitatea față de persoana sa este în scădere, cele două fenomene concretizându-se în scăderea intențiilor de vot. Referitor la votul politic, principalele alianțe urmăresc tendințele candidaților, opțiunile pentru ARD(PDL- FC- PNŢCD) crescând în primele două săptămâni de campanie cu 2 procente, la 45%, în timp ce opțiunile pentru USL au scăzut un procent, la 37%.

În municipiul Roman și comuna Ion Creangă din jud. Neamț, PP-DD are o intenţie de vot de 10,8%, PER este preferat de 3,7% dintre alegători, PRM de 2, 9%, PP de 0,8% şi UDMR de 0,3% dintre romaşcani. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi contracandidaţi ai Elenei Udrea, acelaşi sondaj arată că Gabriel Andrici, candidatul PP-DD va obţine 7,48% din voturi, iar Constantin Ghica din partea PER este situat pe locul patru, cu 2, 88 % din intenţiile de vot. Potrivit aceluiaşi sondaj, Daniel Enache, din partea PRM întruneşte 1,61% din intenţiile de vot, iar Denis Popovici( PP)- 0,35%. Pe ultimul loc se află candidatul UDMR, Eros Levente ce întruneşte 0,24% din intenţiile de vot.

Cifrele au fost obţinute prin redistribuirea nehotărâţilor care reprezintă 30% din totalul respondenţilor. Sondajul a fost realizat prin metoda CATI, pe un eşantion de 1000 de persoane, de către voluntari ai Asociaţiei pentru Demnitate şi Valoare Umană, în perioada 22-25 noiembrie 2012. Marja de eroare a sondajului este de +/-3,2%, iar sondajul a fost realizat la comanda ARD Roman.

 

Articolul precedentLa Roman, cea mai veche catedrală ortodoxă din Moldova
Articolul următor„Lumina din INIMĂ”