alexandru rotaru nou

Mare forfotă la Roman, ieri, odată cu lansarea candidaturii unuia dintre tinerii social-democrați, care aspiră la funcția de președinte al Organizației de Tineret. Dacă la ultimele alegeri din partid abia se găsea un candidat care să se înhame să conducă tinerii în politică, acum vreo săptămână erau 6 candidați, din care au rămas doar doi principali: Alexandru Rotaru și Irinel Gavrilescu, ambii cu părinți influenți din punct de vedere al afacerilor și al politicii. Fără să spună exact ce se întâmplă în interiorul Organizației, mulți lideri, inclusiv seniorii, au lăsat de înțeles că între cei doi competitori există mai mult decât o luptă electorală, rivalitatea îngrijorându-l pe actualul președintele al tinerilor, Sorin Macovei, care crede că aceasta ar putea duce la distrugerea echipei. Una peste alta, Alexandru Rotaru și-a lansat, miercuri, candidatura, dar în sală nu a fost prezent și Irinel Gavrilescu, însă la Roman au venit parlamentari nemțeni și doi dintre candidații pentru șefia TSD România – Andrei Tinu, secretar executiv al TSD și Mihai Sturzu, deputat și cunoscut ca membru al formației Hi Q.

“Gaşca” Rotaru – 200 de participanţi

“Gașca” lui Alexandru Rotaru a numărat vreo 200 de participanți, în sală fiind prezenți și senatorul Ioan Chelaru, deputații Ioan Munteanu și Vlad Marcoci, precum și vicepreședintele Dan Manoliu, inspectorul șef școlar Viorel Stan și președintele social-democraților romașcani Leonard Vacaru. De pe lista de invitați a lipsit deputatul Liviu Harbuz, dar care – prin glasul lui Dan Manoliu – a transmis susținerea sa pentru fiul omului de afaceri Romică Rotaru și Ionel Arsene, președintele PSD Neamț. Chiar dacă acesta și-a exprimat dorința de a fi întrebat de fiecare dată când numele său este făcut public, nu a dorit să și răspundă la telefon, semn că ori nu a avut reportofonul aproape pentru a ne înregistra, cum el însuși a recunoscut, ori “problemele” Romanului nu-l privesc.

Alexandru Rotaru le propune colegilor săi mai multe proiecte: pregătirea tinerilor pentru dezbateri publice, comunicare și doctrine politice, organizarea de dezbateri bilunare, o seară a filmului, organizarea unei petreceri lunare pentru cei născuți în respectiva lună, o zi a competițiilor sportive și organizarea de traininguri pe diferite domenii cu specialiști. Candidatul mai propune un Club al Juniorilor, o uniune a legii elevilor cu cea a studenților. De asemenea, Rotaru vrea organizarea unei Gale a tinerilor social-democrați.

Ce au spus invitații

Sorin Macovei, președinte TSD Roman: „Când am fost eu ales președinte nu a existat o astfel de competiție, ceea ce înseamnă că organizația noastră crește. Îmi doresc ca atmosfera electrizantă din interiorul organizației să înceteze pe 14 septembrie, iar după momentul alegerilor să se unească forțele. Altfel, fără această coagulare, munca mea se va pierde din cauza orgoliilor personale”.

Adrian Bourceanu, președinte TSD Neamț: „Este importantă colaborarea între organizații și, cu acordul lui Alex Rotaru, voi prelua câteva dintre propunerile sale pentru a le implementa și la nivel de județ”.

Andrei Tinu, candidat pentru funcția de președinte al TSD România: „Competiție avem și noi, la nivel național, unde sunt înscriși 4 candidați. Important este ca, după alegeri, organizația să iasă întărită. Suntem cei mai buni, fiind singura organizație de tineret a vreunui partid care a dat un prim ministru României, miniștri și parlamentari. Pentru candidatura mea, propun modificarea Legii 76/2002, prin aceea ca angajatorii care oferă loc de muncă tinerilor absolvenți să nu mai fie obligați să-i țină pe aceștia timp de 3 ani, pentru că această obligativitate îi sperie pe mulți”.

Mihai Sturzu, candidat pentru funcția de președinte al TSD România: „Trebuie să avem o bună colaborare cu seniorii, să-i împingem pe scări, dar în sus. TSD este mai tare decât multe partide, având în funcții mai mulți oameni pregătiți. Politica este o șansă fantastică pentru tineri de a ajunge departe, iar dacă aveți idei, spuneți-le. Eu am una: o lege, pentru care mizez pe sprijinul parlamentarilor din Neamț, conform căreia de la 22 la 6 dimineața să se permită mărirea limitei de viteză cu 20km/h, astfel încât șoferii să ajungă mai repede acasă. Și notați numărul meu de telefon, pentru că voi răspunde tot timpul la el”.

Deputat Ioan Munteanu, prieten apropiat cu tatăl candidatului: „Tinerii din PSD nu mai sunt cei care odată lipeau afișe. Dați-i votul lui Alexandru, dacă i-l veți da lui înseamnă că nu este un vot aruncat pe geam”.

Deputat Vlad Marcoci: „Prin politică, de la tineret, am ajuns prefect, președinte și vicepreședinte de Consiliu Județean. Se poate! Puterea nu se dă, se ia! Și eu am avut un tată cu nume de prestigiu și sunt convins că Alex Rotaru are șanse să facă o carieră și să-l depășească pe tatăl său”.

Senator Ioan Chelaru: „Politica nu este o glumă. În politică intri pentru a ajunge la putere! Politica nu se face de unul singur, ci în echipă, iar în  jurl tău trebuie să ai oameni valoroși. Romanul este un loc cu oameni talentați. În această competiție, s-a înscris la un moment dat și 6-7 candidați, fiecare și-a cântărit șansele, important este ca cel ales să fie cel mai bun”.

Precizăm faptul că am încercat, zilele trecute, să-l contactăm, pentru un interviu, și pe Irinel Gavrilescu, însă acesta nu a fost foarte încântat de propunerea de a face un interviu, cu aceleași întrebări, pentru el și Alexandru Rotaru, și ne-a spus că va lua legătura cu noi.

Claudia MATEI

Articolul precedentAndrei Marc: ”Aş vrea să joc la Steaua”
Articolul următorECO, sămânţă de scandal în CL Târgu Neamț