0:00

Andrei Marc: ”Aş vrea să joc la Steaua”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Andrei Marc poate face la numai 20 de ani saltul pe care orice tânăr fotbalist îl visează: să joace în UEFA Champions League. Transferul lui Chiricheş va lăsa un gol în apărarea Stelei, iar oficialii campioanei sunt în căutarea unui înlocuitor pe măsură. Andrei Marc este monitorizat de Laurențiu Reghecampf, iar transferul lui la Steaua este o chestiune de zile, dacă nu cumva de ore, dacă Gheorghe Ștefan își va respecta principiul conform căruia orice jucător ce primește o ofertă mai bună, este liber să plece de la Ceahlăul.

Andrei Marc – pe axul central al Ceahlăului

Andrei Marc este unul dintre tinerii pe care Ceahlăul mizează în campania pentru reconstrucția echipei și poate deveni un model pentru tinerii îndrăgostiți de sportul rege. Convocat la naționala de tineret a României, Andrei, fiul fostului căpitan al pietrenilor, Ovidiu Marc, a trăit o dublă bucurie. A jucat contra Franței, într-un meci amical, împotriva unor jucători din prima ligă, iar acum a aflat că este monitorizat de Laurențiu Reghecampf, antrenorul principal al Stelei, pentru un transfer. De fapt, dacă analizăm statistica, Andrei marchează pentru Ceahlăul din copilărie, mai exact din momentul când clubul pietrean a aniversat, în anul 2004, 10 ani jucați în prima ligă. Atunci, copil fiind, a înscris în poarta celebrului Costel Câmpeanu, poreclit “Burebista”, primul său gol pentru echipa mare. Apoi, a urcat, rând pe rând, treptele afirmării și a ajuns titular în linia defensivă a Ceahlăului, alături de Ichim. Andrei îl are ca model pe tatăl lui, Ovidiu, actualmente antrenor la Cetatea Târgu Neamț și susține că îi datorează multe din tainele fotbalului.

Ceahlăul – Juventus, punct de reper

Andrei a rămas marcat de meciul Ceahlăul-Juventus, disputat la Piatra Neamț în vara anului 1999 și care a contat pentru turul III al Cupei UEFA Intertoto. Cel mai mult mi-a plăcut să asist la meciul Ceahlăul-Juventus, când s-a jucat la Piatra Neamț. Eram copil, dar mi-a plăcut, pentru că a fost cel mai important meci al Ceahlăului şi, în plus, pe teren era tatăl meu. Mi-aş dori ca într-o zi istoria să se repete. Nu mă sperie responsabilitatea, dar am avut emoţii la început, când am intrat în vestiarul Ceahlăului”, a declarat Andrei Marc. Acum, Andrei poate visa la mai mult, întrucât poate juca în Champions League, iar de la Steaua, poate face saltul mai ușor la echipa națională, dacă ținem cont că atât Tamaș, cât și Goian, nu sunt în formă. Fin observator al fenomenului, antrenorul Vasile Miriuță a sugerat un cuplu pentru liniștea selecționerului: Chiricheș – Marc. Cât despre dorinţa fundaşului de 20 de ani, acesta susţine că nu ar refuza o eventuală ofertă de la Steaua. “Îi mulţumesc dlui. Dragomir pentru aprecieri şi atât. Orice jucător vrea să ajungă la o echipă care joacă în cupele europene, dar eu acum am contract cu Ceahlăul. Aş vrea să ajung la Steaua, însă nu ştiu nimic de aşa ceva. Nu m-ar speria un transfer la Steaua, dar acum eu mă gândesc doar la Ceahlăul”, a declarat Andrei Marc. De la grădiniţă, de când joc fotbal, am încercat mai multe posturi şi consider că actualul post mi se potriveşte cel mai bine. Tatăl meu m-a influenţat mult. L-am văzut jucând şi mi-am dorit să fiu ca el, dar trebuie să recunosc faptul că mama m-a îndrumat spre fotbal. Am jucat fundaş central în Liga a III-a, la Ceahlăul II, iar la echipa mare am jucat prima dată în 2009. La 16 ani şi 5 luni, am fost cel mai tânăr debutant în Liga I al Ceahlăului”, își amintește Andrei

Ovidiu nu vroia să-l lase să joace fotbal

Ovidiu Marc, tatăl lui Andrei, acum antrenor la Cetatea Tîrgu Neamţ, a ajuns la concluzia că fiul său, poate ajunge să joace fotbal de performanță chiar dacă la început nu vroia să-l lase să practice acest sport. Mama fotbalistului, însă, îl ducea pe ascuns la antrenamente, iar acum soții Marc se uită la fiul lor, ca la un cireș copt. „Mă gîndeam că e prea mic să se apuce de fotbal. Vremurile erau cum erau, iar condițiile de pregătire, așa cum erau la vremea respectivă. Mă gândeam la binele lui. Vroiam să-l văd sănătos, nu să nu-l văd la fotbal“, spune Ovidiu Marc. Apoi s-a arătat surprins că-l tot vedea la juniori, deși îl știa acasă, lângă soție. “Îi spun permanent să muncească mai mult şi să nu se mulţumească niciodată cu puţin”, a comentat Ovidiu Marc, fost căpitan al Ceahlăului în cei 10 ani de campionate jucate neîntrerupt pe prima scenă fotbalistică, între 1994 și 2004. Fostul fotbalist joacă un rol important în cariera fiului, deși acesta nu-i calcă pe urme. Ovidiu a jucat în carieră numai la Ceahlăul și nu a vrut în ruptul capului să se transfere la altă echipă, pe când Andrei poate evolua la Steaua și la echipa națională, la o vârstă fragedă. Poate și de aceea, cei doi au şedinţe individuale de antrenament, pe lîngă programul oficial al puştiului. “Andu nu bea, nu fumează, a avut parte de educaţie strictă”, își descrie Ovidiu, fiul. La această educație se poate adăuga experiența pe care Andrei Marc o va dobândi la un club mare și, de ce nu, la echipa națională de seniori. Succes!

Andrei Marc

* Fundaș (mijlocaș defensiv)

* Data nașterii: 29.04.1993

* Cluburi la care a jucat: FC Ceahlăul (882 de minute jucate în 11 meciuri din sezonul trecut și actualul sezon, pentru care a înscris 2 goluri)

* Înălțime: 1,74 m

* Cotă de piață : 250.000 euro (conform site-ului transfermarkt.co.uk)

Andrei Marc: ”Aş vrea să joc la Steaua”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Andrei Marc: ”Aş vrea să joc la Steaua”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentManoliu: „Nu știm exact ce este la Drupo”
Articolul următorAlegeri cu cântec la TSD Roman