0:00

ECO, sămânţă de scandal în CL Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În ședința Consiliului Local Târgu Neamț, de miercuri, 28 august, ECO TG SRL a fost motiv de dispută între mai mulți aleși locali, unul dintre ei, membru AGA amenințând că-și dă demisia. Daniel Cozma s-a declarat nemulţumit de managementul actualului director ECO, Vasile Cojocaru. „Cer un raport financiar amănunțit dlui. Cojocaru în următoarea ședință. Actualul director, având în vedere că societatea se va desparte în două, o să trebuiască să facă și un raport la ce rămâne, pentru că la ECO va rămâne doar partea de construcții. Eu nu am fost informat de acest raport până la ora asta, chiar dacă sunt membru în AGA la ECO”, a precizat Daniel Cozma, consilier local PNL.

Replica nu a întârziat să apară și a venit de la PSD, prin vocea Mihaelei Marian, care i-a sugerat colegului de la USL să-și dea demisia din AGA din moment ce nu este la curent cu situația de la ECO: „Dați-vă demisia din AGA , domnule consilier, din moment ce nu v-a interesat până acum situația de la ECO în calitate de membru al aceleiași AGA. Deci, nu v-ați implicat deloc până acum”.

Primarul Daniel Harpa a intervenit în discuție pentru a spune că societatea ECO este folosită la toate lucrările administrative din oraș, specificând că ea nu este o vacă de muls pentru nimeni.

Fostul director al ECO, Marian Viorel, actual consilier local PSD, a dorit să facă unele precizări legate de activitatea societății din mandatul său și linia pe care ar trebui să o urmeze pentru a avea și profit. „După ce activitatea ECO se va separa, rămânând doar cu cea de salubritate aceasta este o afacere profitabilă. Va trebui ca dl. director să facă o analiză, pentru că încasările sunt constante, iar cheltuielile aceleași. Problema este cealaltă societate, pe care o vrem transferată în curtea primăriei. Dacă se dorește ca această firmă de construcții să rămână în curtea primăriei, trebuie văzut dacă este și profitabilă. Drama este că societatea nu încasează la timp, se blochează conturile de către Finanțe. Și rămâne vechea problemă cu personalul TESA. ECO va deveni rentabilă”, a spus Marian Viorel.

Director ECO: „Mai dați-mi un răgaz”

Șeful ECO a cerut răgaz și încredere că ECO e pe drumul cel bun.

„La momentul când eu am venit la societatea ECO, am considerat că ceea ce a făcut fostul director a făcut bine, nu știu dacă un bun management, dar a încercat să repare unele situații pe care le-a găsit. A eliberat vreo 15 oameni din organigrama societății, fapt care a adus bani la buget. În zona TESA, nu se poate face o ajustare a personalului și o spun cu toată rușinea. Venind din zona de consilier local și plecând în zona de administrator la o societate, vă spun că este o diferență de la cer la pământ. Eu pot să fac un raport de când am preluat conducerea de la domnul Marian, dar eu cred că societatea merge bine la ora actuală, cum merg toate societățile din România. Dați-mi și mie 3 luni de grație și veți vedea rezultatele”, a precizat Vasile Cojocaru, directorul ECO.

Până la urmă proiectul de hotărâre privind cesionarea părților sociale ale ECO deținute în cadrul SC Centrul de Întreținere Urbană SRL către Orașul Târgu Neamț a fost aprobat.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentAlegeri cu cântec la TSD Roman
Articolul următorPaliația, o viață mai bună sau antecamera morții?