0:00

Exact la un an de la momentul când s-au aflat noii (sau vechii) câștigători ai alegerilor locale la termen, șeful Guvernului a anunțat organizarea alegerilor anticipate, parțiale, peste tot acolo unde primarii victorioși nu mai ocupă funcțiile câștigate în iunie 2016.

Alegeri anticipate în Neamț pe 11 iunie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPremierul Sorin Grindeanu a anunțat că, pe 11 iunie 2017, vor fi organizate alegeri parțiale, iar hotărârea de Guvern în acest sens va fi adoptată săptămâna viitoare.

Legat de alegeri, săptămâna viitoare vom da hotărâre de guvern. Noi o să propunem și o să adoptăm în ședința de guvern data de 11 iunie pentru alegerile în localitățile unde primarii au devenit parlamentari sau sunt vacante locurile”, a precizat primul ministru, citat de Digi24.

Strict în județul Neamț, în prima situație – unde primarii au devenit parlamentari – se află municipiul Roman, după ce Laurențiu Leoreanu s-a făcut deputat, iar viceprimarul Lucian Micu – primar interimar.

În a doua situație – unde locurile sunt vacante -, județul este bine reprezentat de figuri marcante care și-au pierdut mandatele de primar în virtutea unor ordine ale prefectului, pe baza hotărârilor judecătorești care impuneau acest lucru. Aici se cuvin pomeniți Marcel Prună de la Pipirig, Radu Viorel Ursache de la Bălțătești – ambii condamnați definitiv în dosarul cu Marius Crăciun -, dar și Neculai Nastasă, care a pierdut, tot definitiv, procesul cu Agenția Națională de Integritate. Pe aceeași linie, tot cu ANI, rămâne încă neclară situația primarului de la Bârgăoani, Petrică Șchiopu.

Dacă alegerile parțiale vor avea loc pe 11 iunie, luna mai va fi nu doar a cireșelor, ci și a promisiunilor de campanie.

Calendarul oficial al alegerilor va fi stabilit, de asemenea, de București. (D.O.)

 

Articolul precedentÎnscrieri pentru Centrul Județean de Excelență Neamț
Articolul următorJaf la un magazin de bijuterii din Târgu Neamț! Stire actualizată
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.