0:00

Ajutor de 700 de lei în iulie pentru pensionarii cu venituri de până la 2000 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUna dintre măsurile prevăzute de guvernanți în pachetul „Sprijin pentru România”, pentru a contracara scumpirile în lanț din ultima perioadă, este acordarea unui sprijin financiar în sumă fixă de 700 de lei pensionarilor de stat și celor din sistemul pensiilor militare care au venituri de cel mult 2000 de lei.

Proiectul de ordonanță de urgență se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, urmând ca în luna iulie să intre în aplicare. Acest ajutor s-ar acorda o singură dată, în luna iulie anul acesta.

În cazul pensionarilor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte. Pentru cei care, în luna iulie, încasează diferențe de drepturi bănești, cuvenite și neîncasate, aferente unor perioade anterioare lunii iulie, la determinarea plafonului de 2.000 de lei, aceste diferențe nu vor fi luate în calcul.

Primesc acest ajutor doar pensionarii care au domiciliul în România.

Ajutoarele financiar privind venitul minim garantat nu se iau în calcul la stabilirea plafonului, nici alocațiile pentru susținerea familiei și acest ajutor financiar nu este supus executării silite prin poprire.

Justificarea legiutorului este „necesitatea de a îmbunătăţi sistemul de protecţie socială în concordanţă cu prioritățile naționale, astfel încât să fie încurajată solidaritatea cu persoanele cele mai vulnerabile, în scopul de a evita excluderea socială a unei părţi dintre beneficiarii sistemului public de pensii, pentru asigurarea unui venit minim de subzistenţă, avându-se în vedere situaţia economică şi socială din România în contextul mondial actual„.

Angela Croitoru

Articolul precedentTop 4 reguli atunci când joci online
Articolul următorVideo. Foto. Un șofer a murit, după ce s-a răsturnat cu mașina într-o râpă la Pipirig
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.