0:00

Ajutoare umanitare pentru ucraineni transportate gratuit de Poşta Română, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCompania Națională Poșta Română se alătură demersurilor de ajutorare a celor greu încercaţi de războiul din Ucraina. Pentru că foarte mulţi români și-au manifestat dorința să doneze alimente şi diferite alte produse de strictă necessitate, Poșta Română a decis să se implice în colectarea acestora şi să asigure transportul în ţara vecină de unde vor fi preluate de Poşta Ucraineană –Ukrposhta.

Potrivit unui comunicat de presă, „donațiile se pot face sub forma produselor din următoarele categorii:

  • Alimentare neperisabile (apă, conserve, alimente ambalate etc);
  • Produse de igienă (scutece, șervețele umede dezinfectante, hârtie igienică, absorbante, etc);
  • Îmbrăcăminte și încălțăminte (femei/bărbați/copii, îmbrăcăminte termică, mănuși, rucsacuri, încălțăminte în condiție bună/noi etc);
  • Suport (perne, corturi, saltele, tacâmuri, binocluri, paturi pliabile, baterii portabile cu capacitate mare, stații walkie-talkie, stații radio emisie recepție, camere cu termoviziune etc);
  • Produse din categoria celor de încălzire și de iluminat (corturi, pături termice, saci de dormit, radiatoare electrice sau alte mijloace de încălzire, lanterne, lumânări, lămpi etc);
  • Echipamente medicale de susținere a răniților (trusă de prim ajutor, scaune cu rotile pliabile și cadre destinate persoanelor cu deficiențe locomotorii, bastoane etc)“.

Donatorii sunt rugați să sorteze separat produsele pe fiecare dintre categoriile menționate și să le ambaleze după modelul unui colet trimis prin serviciul de curierat.

Ajutoarele umanitare pentru Ucraina sunt colectate prin centrele județene dedicate acestei campanii, care vor prelua coletele. Produsele vor fi transportate către cele patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, de unde vor fi preluate de Poșta Ucraineană și distribuite acolo unde este nevoie.

În județul Neamț se vor colecta ajutoare la Oficiul Poștal nr. 3 situat pe strada Gării nr. 3 din municipiul Piatra Neamț, de luni până vineri în intervalul orar 09:00-19:00.

Ajutoare umanitare pentru ucraineni transportate gratuit de Poşta Română, ZCH NEWS - sursa ta de informații

A.C.

Articolul precedentEXCLUSIV – Graficul olimpiadelor județene stabilite de Inspectoratul Școlar Neamț
Articolul următorO nouă tabără mobilă pentru refugiaţi pe stadionul din Iaşi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.