O nouă tabără mobilă pentru refugiaţi pe stadionul din Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 3 martie, începând cu ora 15,30, în Iaşi, pe Stadionul Tineretului va fi disponibilă o nouă tabără mobilă pentru cazarea provizorie a refugiaţilor sosiţi din Ucraina.

Unitatea mobilă, formată din 33 de corturi, 30 de corturi 5×5 metri și 3 corturi 12×8 metri, va fi pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict, cu ceai cald, hrană şi alte lucruri de strictă necesitate.

„Asigurăm populația că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate. Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă”, precizează căpitan Ionel Roşu, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

O nouă tabără mobilă pentru refugiaţi pe stadionul din Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără care pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.

Angela Croitoru

Articolul precedentAjutoare umanitare pentru ucraineni transportate gratuit de Poşta Română
Articolul următorȘtire actualizată. Accident cu 7 victime, cu o mașină din Ucraina. A fost activat planul roșu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.