Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Neamţ şi-a făcut calculele, la jumătatea acestei săptămâni, şi a constatat că lucrurile stau foarte bine la Liga a V-a, dar descurajant la Liga a IV-a.

Bradu Borca-Speranţa Răuceşti, aproape sigur un derby al Ligii a IV-a şi în noul sezon

Eşalonul superior, care va propune echipa judeţului Neamţ pentru promovarea în Liga a III-a, se bazează momentan pe numai 6 echipe, şi nici acestea confirmate 100%: Bradu Borca, Victoria Horia, Speranţa Răuceşti, Energia Pângăraţi, Moldova Cordun şi recent înfiinţata Ozana Târgu Neamţ.

Ozana Timişeşti şi Arsenal Văleni vor fi adversare şi în noul sezon de Liga a V-a

Liga a V-a în schimb nu pare a duce lipsă de echipe în acest sezon, formaţiile care au impresionat în ediţia trecută (Vulturul Costişa, Ozana Timişeşti, Arsenal Văleni sau Siretul Doljeşti) anunţând că vor rămâne în această competiţie. Excepţia este Energia Pângăraţi, care a făcut pasul spre eşalonul superior. Căutând soluţii, conducerea AJF Neamţ nu exclude varianta a două serii de Liga a IV-a, cu toate echipele existente.

Conducerea AJF Neamţ: Jan Bratu (secretar) şi Ioan Costin Toma (preşedinte)

“Sunt descurajat! Avem doar 6 confirmări pentru Liga a IV-a, în rest numai promisiuni. La Liga a V-a, în schimb, avem 18-19 certitudini şi încă vreo 3 promisiuni. Săptămâna viitoare, vom face un Comitet Executiv, apoi voi propune o întâlnire cu toate echipele. Dacă vom avea 18 formaţii la Liga a V-a, vom face două serii, dar nu exclud nici posibilitatea de a face două serii de Liga a IV-a cu toate echipele. Sigur, va trebui să întrebăm senatorii de drept de la Liga a IV-a dacă sunt de acord”, a declarat Ioan Costin Toma, preşedintele AJF Neamţ. (M. CONSTANTINESCU)