Chiar daca detii un permis de conducere de multi ani si nu ai fost vreodata implicat intr-un incident in trafic, nici macar o tamponare usoara, exista totusi posibilitatea de a primi o amenda: fie pentru depasirea vitezei legale, fie pentru ca nu ai observat un semn de circulatie sau un marcaj rutier.

In articolul de fata, vei afla ce trebuie sa faci daca ai primit o amenda pentru ca nu ai platit taxa de pod Fetesti – Cernavoda.

Traversarea podului peste Dunare de pe Autostrada Soarelui, fara a plati taxa de pod, este considerata contraventie si se sanctioneaza cu amenda. Valoarea acesteia este de 10 – 20 de ori mai mare decat a unei treceri, pentru tipul de autovehicul pe care il conduci. De exemplu, daca treci fraudulos podul la bordul unui autoturism, vei primi o amenda cuprinsa intre 130 de Lei si 260 de Lei.

Motivele pentru care soferii pot ajunge in situatia de a primi o amenda pentru neplata taxei de pod Fetesti – Cernavoda sunt diverse, insa cele mai frecvente sunt urmatoarele:

1. Au omis sa achite. Ca sa evite cozile, multi soferi se inscriu pe benzile speciale de la statia de taxare situata la kilometrul 144 al Autostrazii Soarelui, profitand de faptul ca autoritatile permit achitarea taxei de pod pana a doua zi dupa trecere, la ora 24. Totusi, avand in vedere ca majoritatea acestora ajung pe litoral, cel mai probabil in concediu, exista posibilitatea sa se relaxeze si sa uite de aceasta responsabilitate.

2. Nu au ales metoda optima de plata. Pe langa plata taxei de pod direct la statia de taxare, statul ofera alte trei variante: prin SMS, la benzinarii si online. Daca ai ales sa achiti prin SMS, vei plati o taxa suplimentara, iar daca optezi pentru varianta benzinariilor, poti avea surpriza neplacuta ca sistemul informatic sa fie picat si sa nu poti finaliza operatiunea.

Asadar, chiar si soferii de buna-credinta pot ajunge in imposibilitatea de a achita taxa de pod Fetesti – Cernavoda, motiv pentru care vor primi o amenda. Daca si tu ai ajuns in aceasta situatie, exista doar doua lucruri pe care le poti face:

1. Plateste amenda. In primul rand, trebuie precizat ca nu exista absolut niciun motiv sa incerci sa contesti amenda, intrucat autoturismul tau a fost surprins de camerele de supraveghere din statia de taxare, care i-au „citit” numarul de inmatriculare. Astfel, singura varianta este sa achiti amenda, in conturile dedicate deschise la administratiile publice locale, la casieriile acestora sau la alte institutii abilitate. Banii vor ajunge in contul bugetelor locale.

2. Data viitoare, alege metoda optima de plata. Pentru a nu risca sa mai ajungi vreodata in aceasta situatie, trebuie sa stii ca singura solutie 100% eficienta, rapida si sigura de a achita taxa de pod Fetesti – Cernavoda este online.

Daca optezi pentru site-ul taxadepod.ro, autorizat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), vei achita peajul in maximum 2 minute, fara taxe suplimentare si fara sa fie nevoie sa iti creezi un cont. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi metoda optima de plata (card bancar sau transfer bancar) si sa introduci datele tale si ale autovehiculului. Dovada platii iti va fi trimisa in doar cateva minute, pe e-mail.

Articolul precedentACTUALIZARE S-a dus să recupereze mingea din lac şi n-a mai ieşit
Articolul următor”Eroul cu făcăleț”, Florin Morariu, premiat și de poliția londoneză
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.