Florin Morariu, celebrul ”erou cu făcăleț”, care s-a remarcat, anul trecut, prin curajul cu care a ripostat față de unul din atacatorii din atentatul de pe London Bridge și a oferit adăpost în brutărie persoanelor care încercau să scape din mijlocul violențelor, va fi premiat și de Poliția Metropolitană din Londra.

Ieșeanul, care, după evenimentele sângeroase din 3 iunie 2017, a revenit acasă, a fost invitat la Londra, pe 21 august 2018, pentru a primi personal din partea instituției londoneze noua distincție. ”Mă bucur că acum am fost anunțat și de Metropolitan Police că voi fi premiat. Mă bucur că nu am fost uitat”, declară Florin Morariu, cel care mai întâi a fost decorat de Regina Marii Britanii cu ordinul ”The Queen’s Commendation for Bravery”.

În opinia avocatei sale, Gianina Poroșnicu, aprecierea de care continuă să se bucure Florin Morariu din partea autorităților engleze ar putea urma și din partea celor locale: ”Sper ca și autoritățile locale vor lua exemplul celor britanice și vor arăta o recunoaștere concretă a valorii gestului eroului de la Londra”. (ZCH News)