reclama autocenter

Un tânăr de 26 de ani a atras atenția, în mod negativ, asupra centrului de carantină de la Mănăstirea Neamț, unde susține că a fost agresat de un călugăr. El a filmat ”agresiunea”, care constă de fapt într-o hârjoneală, relevantă pentru moralitatea călugărului, dar în egală măsură și a tânărului în cauză.

În contextul epidemiei de coronavirus, când Biserica s-a străduit să ajute oferind nu doar spații de cazare pentru cei aflați în carantină, ci și donații pentru spitale, un astfel de fapt nu poate fi considerat decât trist și foarte urât. Bineînțeles, vor urma anchete și se vor lua măsuri. Deocamdată, tânărul ”agresat”, care a și depus o plângere la poliție în acest sens, a fost mutat din centrul ”Sfîntul Paisie”, iar călugărul, care are în jur de 50 de ani, a fost oprit de la slujire.

Soarta dosarului penal este previzibilă, în contextul în care discutăm despre o persoană majoră, asupra căreia nu s-a exercitat nicio constrângere. Însă dincolo de dosarul penal, rămâne urma unei palme date cu forță pe obrazul Bisericii.

Conform declarației părintelui Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, după finalizarea anchetei interne, călugărul riscă să fie exclus din monahism, o pedeapsă meritată pentru că, fără îndoială, ieromonahul a demonstrat că locul lui nu este în rândul slujitorilor morali ai Bisericii. Va fi interesant de văzut ce se va întâmpla cu tânărul reclamant, care a premeditat ”agresiunea”, având și atitudinea potrivită, probabil din dorința de a ieși în evidență, ceea ce a și reușit.

Publicăm filmulețul tocmai din dorința de a arăta evidenta premeditare din partea tânărului carantinat, ceea ce nu scuză cu nimic reacția călugărului.

C.M.

Articolul precedentVaslui: Persoanele care ies din case sunt obligate să-şi acopere gura şi nasul
Articolul următorPreoți din Piatra Neamț au donat sânge, parohia Bistrița a ajutat 30 de văduve. Telverde asigurat de Arhiepiscopia Iașilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.