pietricica turism
serbarile zapezii

La peneleu este zumzet, mai cu seamă că la București e vorba să se schimbe apele și din partidu mare să se facă altu, mai vioi și cu deschidere mai mare către firfirei. Așa că în teritoriu se fac calcule dacă merită să se sară în barca tăriceană, unde sunt promise oarece avantaje. Acuma, dacă ne uităm la istoria recentă a peneleului de la noi, au fost momente în care erau vreo câteva și toate fleașcă de doctrine și de lideri, bașca aripi și săgeți. Noi suntem curioși dacă vreunu din lideri peneleului de la noi o să adere la secvența nou deschisă de dom Tăriceanu, și care, fără doar și poate, este pe interes.

 În vremea asta, cei doi lideri de la peneleul de la noi se uită cu oarece strângere de mușchi înspre Bacău, unde știți că cel ce l-o bătut pe Seche în urmă cu ceva ani, este pus la răcoare pe motiv de șpăgi cinstite. Strângerea asta vine de duma că cei de la trei litere s-o apucat să purice contractele atribuite pă linie dă partid de dom Stavarache și mai cu seamă unele date pe bază de colegialitate dincolo de bâncile școalelor la o seamă dă inși. Acuma dacă vă zicem că persoanele astea sunt distribuite pe axa Bacău – Roman – Piatra, vă dați seama că mai tremură vreo câțiva și iar o să fie deranj? Dar, oricum e de așteptat.

 Prin urbea nostră s-o demarat un control la trei capete, pe trei contracte mașcate, la firmele unor frați, specializate la comerț și biznisuri cu amănuntu, care s-o reprofilat din mers pe dezvoltarea resurselor umane. Că treaba asta s-o făcut cam heirupistic prin adaptarea elegantă a metodei primului ministru la ceva ce trebuia musai să se facă e altă poveste și mai sunt și oarece sume deloc neglijabile la mijloc. Acuma, noi așteptăm să videm ce scaune se scutură, pentru că puțin probabil oamenii ăștia s-o apucat de resurse umane cât ai bate din palme. Pe de altă parte, ce nu face omu pentru bani într-o patrie în care orice e posibil, așa că …