Faza din Liga a V-a

Radu Chirileanu, jucător al echipei Teiul Poiana Teiului și angajat al Poliției Neamț, ca agent, a fost indicat drept unul dintre principalele personaje ale unui scandal ce s-a petrecut duminică, 23 martie, în timpul unei partide de fotbal din campionatul județean dintre cei de la Poiana Teiului și CSS Târgu Neamț. Radu Chirileanu este incriminat în declarații atât de tatăl arbitrului de centru al partidei, cât și de antrenorul echipei oaspete, Ioan Agafiței. La centru a oficiat arbitrul Leonard Miron, iar tatăl acestuia este Dan Miron, care a fost prezent și el la meciul disputat într-un cadru ”pitoresc” la Poiana Teiului.

Partida dintre Teiul Poiana Teiului și CSS Târgu Neamt s-a disputat în etapa a XIII-a a Ligii a 5-a, seria Vest. La scorul de 2-2, în minutul 80, oaspeții, din Târgu Neamț au primit un penalty. De acolo a plecat o altercație, care ar fi trebuit, în mod normal, oprită de Radu Chirileanu, chit că acesta era în afara orelor de program.

Duritati comise in Liga a V-a

”Fiul meu a dictat un penalty și a început nebunia. L-au lovit, l-au ameninţat, l-au fugărit peste garduri. Numai tatăl unui copil care pățește așa ceva să nu fii, când îl vezi alergat de un grup de oameni care nu se mai pot controla. Abia l-am dus în vestiare, dar îmi era greu să comunic cu el. Era foarte speriat, în timp ce un jucător de la gazde, Radu Chirileanu, încerca să-l facă să reia jocul, după ce a fluierat finalul partidei. M-a amenințat și pe mine. Apoi am înțeles că este polițist în Poiana Teiului. N-a schițat nici un gest de a calma spiritele. El a fost principalul instigator. În timpul meciului amenința atât arbitrii, cât și adversarii și transmitea tuturor că doar cu victoria Teiului se va incheia partida respectivă“, a povestit Dan Miron, care a mai precizat că a plecat de la Poiana Teiului după ce în zonă a sosit un … polițist. „Am sunat la 112, că altfel nu știu cum rezolvam problema“, a mai specificat tatăl arbitrului.

„A fost o intrare cu tălpile înainte, spre glezna atacantului de la Târgu Neamț, în careul advers din partea portarului, la acel penalty dictat prin minutul 80. Asta, după ce un fundaș l-a lovit peste picioare și l-a tras de tricou. Centralul a dictat penalty și cei de la Teiul s-au dus spre arbitru. L-au amenințat, l-au lovit cu pumnii și picioarele și l-au înjurat. Băiatul tremura de frică“, a povestit antrenorul. Acesta a mai spus că un elev de-al său a avut curajul de a intra între adversari pentru a-l scoate pe arbitru dintre jucătorii Teiului.

„Văzând că are spațiu și poate fugi, arbitrul a plecat spre marginea terenului, timp în care a fluierat finalul partidei. De fapt, tot meciul a fost un șir de durități din partea gazdelor. Cel care îi incita era Radu Chirileanu. Dacă ai mei aveau tupeul să joace fotbal, cred că ieșeau cu picioarele rupte de pe teren. Și aşa am patru loviți în dueluri aeriene, cu capul în ceafa. Dacă eu aș fi fost arbitru dădeam 10-12 cartonașe galbene și patru roşii“, a declarat Agafiței.

”Asociația Județeană de Fotbal Neamț, în Comitetul de Urgență întrunit pe data de 25 martie, în urma incidentelor de la Liga a V-a din etapa de duminică 23 martie, a luat hotararea ca la toate jocurile de liga a V-a să fie delegat OBSERVATOR. Această decizie vine pentru a preîntâmpina eventualele amenzi și sanctiuni dictate echipelor. Suma ce va trebui achitată pentru observator este una modică – 40 LEI. Această măsura se va aplica din etapa următoare, din data de 30 martie 2014”, se specific într-un comunicat emis de AJF Neamț.
Așteptăm sancțiunile dictate împotriva ”huliganilor”, pentru că toate incidentele trebuie trecute în raportul de arbitraj, iar AJF este obligată să ia măsuri drastice, menite a opri violența pe stadioane.

Cristi SOROCEANU

1 COMENTARIU

  1. UITE daca cms FILIP juca si el o partida de fotbal cu fetita alta era CHESTIUNEA ! ? NU DOAR la fotbal mai sunt si accidentari ,se intampla la formatii mai mari de liga campionilor ,nu la astea de la tara . HAI sa fim seriosi TG NEAMT e tot in jud NEAMT ca si POIANA TEIULUI ,nu poti sa spui ca nu ai auzit ca cei de pe valea muntelui ,sunt printre primii la spart capete , lovituri cu TOAIPA , mers iarna cu organul gol pe afara ,acoperit doar cu TUHARCA de la stana . CE poti sa ceri de la unii din FARCASA , SABASA, BORCA, GALU ,care stiu SIMPLU ! sa se stearga pe palme si HAI LA CIOATA , pe EI daca ii intrebi de lemne , care cum se combina ,la ce preturi merge MC , cum poti omora un TAF ori sa l faci sa merga de a coasta te pot indruma , arata ,sunt profesori . DACA vrei sa iti iei un concediu medical , zile de ingrijri , contacteazai ,pe ei , CA AMU TE PALESC DE TE MANTUIESC , ori ITI da cu TOAIPA dup cap , ceva ca in BALTAGUL lui SADOVEANU ! aviz AMATORILOR

Comments are closed.