0:00

Duminică, 19 februarie, ora 14.00, aproximativ 30 de persoane s-au adunat în fața sediului primăriei din comuna Agapia pentru a protesta din nou împotriva deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a dat dreptate celor de la ANI cu privire la starea de conflict de interese a primarului Neculai Nastasă. În urma deciziei instanței, în mod normal primarul va fi revocat și vor urma alegeri anticipate.
Dan Irimiea, organizatorul protestului ne-a spus că, în perioada următoare, atât el, cât și alți cetățeni ai comunei se vor aduna în fața primăriei în fiecare duminică. „Ne vom aduna în fiecare duminică, aici. De asemenea, vom strânge semnături de la toți agapenii și o să ducem lista cu semnături la Prefectură. O să facem o petiție”.


Din partea participanților s-au auzit acuze la adresa locuitorilor din comună care nu s-au prezentat la proteste, chiar dacă pe rețelele de socializare sute de cetățeni își anunțaseră participarea. „Unde sunt cei 80% dintre cei care l-au votat pe primarul Nastasă? Le este frică, că va veni un alt primar care va conduce comuna și nu vrea să se pună rău cu el? Să le fie rușine”, se revoltă un protestatar.
Printre protestatari s-a aflat și fratele unui fost consilier local PNL Gheorghe Vântu, care nu a mai prins încă un mandat în iunie 2012. Acesta nu s-a sfiit să afișeze o pancartă cu mesajul „Susțin Neculai Nastasă”. Un coleg de protest i-a atras atenția, probabil în glumă : „Vezi ce omor îți iei de la frate-tu, când o să te vadă în poză, în ziar!”
C.T. STURZU
Articolul precedentCrinela Marc, arest la domiciliu și noi acuzații
Articolul următorGALERIE FOTO Piatra Neamț, din ce în ce mai puțini la proteste
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.