0:00

Afaceri de Bacalaureat: Fițuici de prim-ajutor pentru elevi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• kitul conține fițuici la toate materiile prinse în examenul de maturitate și poate fi comandat pe internet, pentru 10-12 lei, cu reduceri și discount-uri

• furnizorul oferă și posibilitatea de a încerca, gratuit, produsul, printr-o fițuică mostră

• astăzi începe Bacalaureatul de toamnă

Română, matematică, biologie, chimie, fizică, istorie, geografie, informatică, până și maghiară dacă doriți. Este ofertă. Nu numai la examenul de Bacalaureat, ci și pentru el. După cum se știe, inventivitatea românilor nu are limite și, corelând-o cu importanța examenului, cu condițiile drastice în care se desfășoară acesta, a înflorit o nouă afacere: trusa de prim-ajutor pentru elevul care dă BAC-ul. Sunt deja mai multe site-uri specializate care furnizează kitul. Nu e niciun leac magic, care să introducă în cap toate cunoștințele necesare, ci un kit cu fițuici. Nu orice fel de fițuici, ci unele mici-mici, care încap în buzunarul de la portofel și sunt la fel de discrete ca rimelul sau cutia de tic-tac, după cum exemplifică furnizorul. Nu vă gândiți însă că nu respectă principiul ”esențele tari se țin în sticluțe mici”.

”Materialele au fost elaborate de către profesori de specialitate, conform cerințelor Bacalaureatului 2013, ținând cont întocmai de matricea de corectare (edu.ro), atât în ce privește conținutul cât și structura. Folosind aceste materiale ajutătoare disponibile numai aici, ai acces garantat la note de 10! (…) Fiţuici oferite de noi conțin exact atâtea informații câte sunt absolut necesare pentru a trece cu bine de bacalaureat/examene/teze. Conspectele conțin esența subiectului fără a omite ceva important. Un volum conține peste 100 de pagini dactilografiate cu materiale elaborate. (…) Materialele sunt editate sub trei forme de prezentare, având conținut identic. Alege forma cea mai potrivită gusturilor și scopurilor tale! Fiţuica (4,5×8 cm) este, evident, caracterizată prin nevoie de spațiu redus. Memoratorul (9×13 cm) încape într-un buzunar, este mereu la îndemână, are caractere care sunt ușor de citit. Cartea (15×21 cm) elegantă are coperți tari, arată bine, este plăcut să o răsfoiești și să înveți din ea. (…) Comandă oricare dintre materiale, peste 5 exemplare le trimitem gratuit prin poștă. Coletul îl primești la oficiul poștal cel mai apropiat, contravaloarea o plătești la primire. La comenzi sub 5 bucăți, livrarea prin poștă costă 10 RON. Livrarea prin curier cu preluare la adresa specificată costă 25 RON. Termenul de livrare prin poștă este de 2-5 zile, prin curier 1-2 zile.”

Trusa de prim-ajutor poate deveni și o metodă facilă de făcut bani. Indiferent de nota de la BAC. O spun tot ei: ”Presupunând că cei 30 de colegi de clasă ai tăi vor să comande câte 4 fițuici, ceea ce însemnă 120 de exemplare, dacă faci o comandă colectivă, puteți economisi 360 RON (sau primești 30 de fițuici gratuit). Gândește-te, dacă te apuci să aprovizionezi întreaga școală, poți să te alegi chiar și cu câteva mii de lei!”

* Garantat 100%

”Avem siguranță absolută în ce privește calitatea materialelor livrate de noi. De aceea, oferim garanția restituirii prețului în cazul când a) conținutul fiţuicilor nu coincide cu oferta de pe pagina web; b) realizarea tehnică nu este ireproșabilă; c) am comis orice eroare legată de livrarea produselor.”

Garanția se extinde și asupra fițuicilor în sine – clientul este asigurat că filele sunt fixate printr-un ”procedeu special de termocolaj, care asigură durabilitate și flexibilitate”, că poate răsfoi rapid și poate scoate pagina dorită fără a o rupe, printr-o singură mișcare. ”Coperta este fixată astfel încât să țină foile împreună chiar și după ce au fost scoase”, deci… se poate folosi și refolosi până când iei examenul…! Se garantează și accesul rapid la informații – ”câteva secunde”, datorită ”realizării speciale și cuprinsului ușor de căutat” – precum și cadouri cool: ”la o comandă de peste 200 de lei primești un breloc, peste 600 de lei un tricou original de supraviețuire”.

”Ridicol de ieftin. Suntem singurii din țară, unde la prețul unei gustări (ori în loc să cumperi un pachet de țigări) poți primi fiţuici de calitate, elaborate în mod concis, sub formă de carte, memorator ori fițuică. Grupează-ți colegii, prietenii, cunoștințele ca să obțineți prețuri și mai bune! La o comandă de 10 bucăți, prețul pe bucată scade cu 1 RON, de la 50 de exemplare cu 2 RON, de la 100 de exemplare cu 3 RON.”

Pe pagina de prezentare, s-au strâns vreo 32.000 de aprecieri, ceea ce înseamnă că ideea ori este una foarte hazlie, ori este una foarte profitabilă.

„Doar diploma contează! Nu mănânci nu exiști, nu copiezi nu treci! La ce te ajută în viață integralele?”, ”Cum naiba să putem noi să mai copiem fără să știe nimeni, când deja se face reclamă la asemenea lucruri. După toate porcăriile astea e clar că se vor lua măsuri și lumea le va cumpăra degeaba. Nu vă gândiți și voi puțin!? Dacă erați mai discreți poate ar fi fost folositoare aceste fițuici!” și ”Frumos încurajați tineretul din ziua de azi. Nu sunt ei așa cum sunt, îi mai îndobitociți și voi. În loc să îi încurajați la învățat le dați posibilitatea de a avea note mari doar pe hârtie când creierul lor e de fapt gol” sunt doar câteva din comentarii.

Astăzi începe Bacalaureatul de toamnă. La sesiunea iunie-iulie, au fost șapte eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

 Afaceri de Bacalaureat: Fițuici de prim-ajutor pentru elevi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Afaceri de Bacalaureat: Fițuici de prim-ajutor pentru elevi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Marian TEODOROF

Dana OSTAHIE

Articolul precedentElena Udrea, concediu anti-USL
Articolul următorVasile Baghiu: „Uniunea Scriitorilor nu se îngrijește să fie plătite colaborările la revistele literare”

1 COMENTARIU

  1. Problema e că unii „absolvenți” sunt atât de tîntălăi, încât nici să copieze nu vor fi în stare.

Comentariile sunt închise.