pietricica turism

Serviciul ”Permise și Înmatriculări”, care aparține de Prefectura Neamț, este, în acest moment, subiect de bârfă și se discută pe față despre o afacere pe mulți bani în legătură cu relocarea sa. Amplasat în acest moment în Mall Forum Center, unde nu se plătesc decât utilitățile (scumpe și calitativ foarte proaste), serviciul oferă un mare avantaj găzduitorului, în sensul că asigură un trafic constant de persoane obligate să vină când au nevoie de documentele necesare. Asta a fost și ideea, de a aglomera o investiție prost făcută și prost gândită, dintr-o ambiție prostească de a schimba destinația inițială a spațiului – parcare pentru o zonă extrem de aglomerată.

În altă ordine de idei, în jurul acestei activități s-a creat un sistem destul de închis, format din societăți comerciale care oferă consultanță, asigură completarea de documente și chiar se ocupă, contra cost, de tot ce înseamnă înmatricularea unui autovehicul. Care acum se tem că-și vor pierde locul în coasta serviciului, de unde câștigă bani destul de ușor.

Scandalul care stă să izbucnească pleacă chiar de aici. Noua locație, de data aceasta particulară, care nu ia bani de chirie nici ea, dar unde se vor plăti și aici utilități (cine face calculul probabil nu va greși la împărțirea facturii în detrimentul Prefecturii și nu va trece de la alți consumatori sume în plus) ar trebui să asigure și locuri pentru cei cu birouri de copiat acte și prestat servicii specifice. Doritorii vorbesc deja despre o adevărată conspirație a intereselor, unde sunt amestecate afacerile personale ale unora, influențe politice și legături oculte la nivelul de decizie al Prefecturii. Cei interesați ne asigură că doar cel mult două societăți vor rămâne în coasta serviciului, care să aparțină unor persoane ancorate în realitățile de la Galleria Mall și care să poată oricând să apeleze și la un sprijin politic. Câștigurile vor fi pe măsură, ceea ce le va permite să achite chiriile. Chirii care nu este sigur că se vor plăti direct către proprietar. Iar cei de la Galleria Mall vor avea, ceea ce-și și doresc, un aflux constant de persoane care să poată crește încasările celorlalți chiariși, nemulțumiți că nu au suficienți cumpărători.

Oficial, o confirmare că serviciul va ieși din spațiul proprietate al Primăriei Piatra Neamț și va fi relocat a venit din Prefectură: ”Da, Servicul Permise și Înmatriculări se mută. Timp de 6 luni s-au purtat discuții cu Primăria Piatra Neamț pentru că se dorea îmbunătățirea condițiilor de muncă și a timpului de așteptare. Întrucât în această perioadă nu s-a putut găsi o altă soluție, am găsit noi această variantă și acest serviciu se va muta. Se dorește ca cetățenii să nu mai aștepte atât de mult, iar condițiile de muncă să fie mai bune decât cele din momentul de față. Deocamdată nu se știe data exactă când va avea loc mutarea, se lucrează la amenajarea spațiilor. Chiria este zero în noul spațiu, este vorba despre un contract semnat deja, de comodat, unde este stipulat titlul de gratuitate, iar în principal s-a luat în calcul crearea de condiții mai bune în primul rând pentru cetățeni”, a precizat Mariceza Andrei, șeful Cancelariei de la Prefectura Neamț și purtător de cuvânt al Instituției Prefectului județul Neamț. Contractul este semnat cu Mars Commercial Center SRL, pentru o suprafață de 415,60 mp.

Primarul municipiului Piatra Neamț confirmă și el mutarea: ”La Mall Forum Center, Serviciul Permise și Înmatriculări nu plătește chirie, se plătesc doar utilitățile consumate. De fiecare dată am răspuns pozitiv la solicitările venite din partea dumnealor. Am primit o cerere să le acordăm un alt spațiu în oraș, dar nu deținem alte spații care să se preteze la activitatea pe care o desfășoară. Dacă doresc să se mute, decizia le aparține. Pe mine mă interesează ca cetățenii care apelează la aceste servicii să fie mulțumiți”, a precizat Dragoș Chitic. (V.B.)

 

1 COMENTARIU

  1. Avantajul mutarii in noua locatie se contabilizeaza in favoarea (…) predominant acolo. Acum nu aplecam urechea sa credem ca noul proprietar al spatiului (achizitionat cu 1,5-2 milioane de €) ar fi un tanar (…) care ar fi obtinut mutarea institutiilor printr-un troc. Poate sunt doar barfe. Cert este ca actualii ne-au obsinuit sa credem ca nimic nu este intamplator.

Comments are closed.