20151108_075901 După ce cu un an înainte, când ni se spunea de către PSD-ul local că vom avea piață până la 1 decembrie anul acesta, cu garanții și declarații triumfaliste, se pare că și anul acesta vom cumpăra legume și fructe de la Cort. Anul trecut a fost instalat un cort de către o firmă controlată de Mihai Strungariu, fost consilier local, fratele actualului consilier local Viorel Strugariu. Probabil, între timp, Viorel Strungariu nu mai face parte din executivul nemțean, tocmai pentru a nu împieta asupra legalității contractului.

20151108_075852

Vineri, pe 6 noiembrie, comercianții au început să-și strângă marfa pentru a face loc celor care vor veni să instaleze cortul. Aceiași de anul trecut.

Anul acesta se pare că Urban va face o afacere mai bună decât anul trecut, când a plătit 9 lei pe mp. După negocieri, s-a ajuns la 7 lei/mp, fără tva.

Înainte de încheierea contractului s-au cerut oferte și de la Camera de Comerț și Industrie Neamț , de la Expo Transilvania, dar se pare că a prevalat prețul mai mic și faptul că există o relație bine stabilită între cort și comercianți…

20151108_075848

Interesant este că în piață rămân cele două rulote unde se servesc mici ( care au, din moment ce funcționează, toate autorizațiile la zi, nu-i așa?) și o pescărie plantată într-un fel de dugheană care și ea are, suntem siguri, toate autorizațiile la zi, îndeplinind toate condițiile de autorizare, că altfel n-ar putea să vândă pește și să evacueze apa cu miros specific pe canalizarea existentă.

V.B.