20151108_075901 După ce cu un an înainte, când ni se spunea de către PSD-ul local că vom avea piață până la 1 decembrie anul acesta, cu garanții și declarații triumfaliste, se pare că și anul acesta vom cumpăra legume și fructe de la Cort. Anul trecut a fost instalat un cort de către o firmă controlată de Mihai Strungariu, fost consilier local, fratele actualului consilier local Viorel Strugariu. Probabil, între timp, Viorel Strungariu nu mai face parte din executivul nemțean, tocmai pentru a nu împieta asupra legalității contractului.

20151108_075852

Vineri, pe 6 noiembrie, comercianții au început să-și strângă marfa pentru a face loc celor care vor veni să instaleze cortul. Aceiași de anul trecut.

Anul acesta se pare că Urban va face o afacere mai bună decât anul trecut, când a plătit 9 lei pe mp. După negocieri, s-a ajuns la 7 lei/mp, fără tva.

Înainte de încheierea contractului s-au cerut oferte și de la Camera de Comerț și Industrie Neamț , de la Expo Transilvania, dar se pare că a prevalat prețul mai mic și faptul că există o relație bine stabilită între cort și comercianți…

20151108_075848

Interesant este că în piață rămân cele două rulote unde se servesc mici ( care au, din moment ce funcționează, toate autorizațiile la zi, nu-i așa?) și o pescărie plantată într-un fel de dugheană care și ea are, suntem siguri, toate autorizațiile la zi, îndeplinind toate condițiile de autorizare, că altfel n-ar putea să vândă pește și să evacueze apa cu miros specific pe canalizarea existentă.

V.B.

Articolul precedentIonuț Maior, membru al formaţiei Bruma din Onești, printre decedații de sâmbătă
Articolul următorACTUALIZARE Bilanţul deceselor a ajuns la 45! Toboşarul Goodbye To Gravity a murit în avionul care îl transporta în Elveţia!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.