colectiv 06ACTUALIZARE 2: Bilanțul victimelor decedate din clubul ”Colectiv” se ridică la 45, după ce, duminică seară, 8 noiembrie, toboşarul Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, rănit în incendiul din 30 octombrie, care se afla într-un avion ce-l transfera la un spital din Elveția, a decedat, au declarat, pentru Agerpres, surse medicale din interiorul Spitalului de Arși din Capitală. Potrivit acestora, pacientul a suferit un stop cardio-respirator în avion, el fiind resuscitat de personalul medical timp de 70 de minute. De altfel, aeronava se reîntorcea în țară din cauza agravării stării de sănătate a pacientului. O aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviație plecase duminică, în jurul orei 16:20, către Zurich, Elveția, pentru transferul unui pacient rănit în incendiul de la clubul “Colectiv”. “La solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, o aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviație, special dotată medical pentru transportul aerian al victimelor, a plecat duminică, în jurul orei 16,20, către Zurich, Elveția, într-o misiune umanitară de urgență, pentru transferul unui pacient rănit în incendiul de la clubul Colectiv”, preciza MAI într-un comunicat remis presei.

ACTUALIZARE 1: Un alt rănit în incendiul din clubul “Colectiv” a murit sâmbătă seara, 7 noiembrie, în jurul orei 23:00, la Spitalul de Arși din Capitală, a declarat, duminică, pentru Agerpres, directorul medical al instituției Cristian Nițescu. Potrivit acestuia, sâmbătă au murit la Spitalul de Arși 4 răniți în incendiul de la “Colectiv”.

Pacienţi în stare critică la “Elias” şi “Bagdasar-Arseni”

Doi pacienți răniți în incendiul din “Colectiv” sunt în stare gravă la Spitalul “Elias”, a declarat duminică, pentru Agerpres, managerul instituției, Doina Dimulescu. “Noi mai avem cinci pacienți în Terapie Intensivă. Au fost transferați în două rânduri încă patru pacienți din cei nouă pe care îi aveam în urmă cu două zile. Din cei cinci, doi se află în stare gravă. Ceilalți trei sunt destul de bine, dar sunt pansați pe chirurgie plastică”, a spus medicul.

Patru pacienți sunt în stare critică la Spitalul “Bagdasar-Arseni”, a declarat duminică, pentru Agerpres, medicul Mircea Carantino. “Doi pacienți sunt pregătiți să fie preluați de colegii noștri din Anglia. Sunt pe cale să plece. Ei au fost pansați în continuare și astăzi. Noi ne facem în continuare datoria ca și când ar rămâne la noi. Sunt în aceeași stare”, a afirmat medicul. El a precizat că întreg corpul medical al spitalului face totul pentru a ține în viață pacienții răniți în “Colectiv”. “Facem tot ce putem să îi ținem în viață și să treacă de etapele acestea groaznice și să ajungem să îi și reparăm ulterior”, a spus Carantino. (ZCH NEWS; FOTO: Mediafax)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Alți doi răniți în incendiul din clubul “Colectiv” au decedat, duminică dimineața, 8 noiembrie, la Spitalul “Floreasca” din Capitală, numărul deceselor ajungând la 43, informează Agerpres. Cele două decese au fost confirmate de șeful secției de chirurgie plastică și reparatorie a spitalului, Ioan Lascăr. “Ambii erau în stare critică. Este vorba de un cetățean turc și de o femeie. Ei au pierdut lupta cu viața în această dimineață cu toate eforturile făcute de medici și personalul medical”, a spus profesorul Lascăr. Potrivit acestuia, la Spitalul “Floreasca” mai sunt internați doi pacienți în stare critică, precum și alți pacienți în stare gravă. Ioan Lascăr a explicat că gravitatea cazurilor este dată în special de arsurile de căi aeriene și de substanțele toxice inhalate în incendiul din “Colectiv”. “La noi, au sosit 56 de răniți, în noaptea accidentului, am oprit 14, în starea cea mai gravă, restul fiind distribuiți la celelalte spitale”, a mai arătat Lascăr. În cursul zilei de sâmbătă, 9 persoane rănite în incendiul din Colectiv au decedat, 7 la spitale din București, iar două, în Olanda.

Pacienţi trimişi în Ungaria şi Marea Britanie

Mai mulți pacienți răniți în incendiul din Clubul “Colectiv” vor fi transferați, duminică, în spitale din Marea Britanie și Ungaria, cu două aeronave Spartan ale Ministerului Apărării Naționale. “Două aeronave de tip C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni de evacuare medicală, sunt planificate să execute duminică, 8 noiembrie, două noi misiuni umanitare de urgență către Marea Britanie (ora aproximativă de decolare 10:00), și Ungaria (ora aproximativă de decolare 12:00) pentru transferul unor pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv. Misiunile vor fi executate la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne”, informează un comunicat al MApN. Sursa citată mai precizează că “pacienții vor fi asistați pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD și sprijinite de medici și personal de specialitate din MApN”.

Pacienţii de la “Grigore Alexandrescu” – stabili

Toți cei 6 pacienți internați la Spitalul “Grigore Alexandrescu” sunt stabili, a declarat duminică, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituției, medicul Raluca Alexandru. “Cinci pacienți cu arsuri și un alt pacient, în secția de toxicologie, venit la cinci zile după accident, care prezintă arsuri de căi aeriene. Sunt stabili. Nu mai avem niciunul intubat”, a spus medicul. Ea a amintit că un alt pacient, aflat în starea cea mai gravă, a fost transferat la o unitate medicală din Belgia. (ZCH NEWS; FOTO: Mediafax)

Articolul precedentAfacerea ”Cortul” din Piața Centrală merge înainte la Piatra Neamț
Articolul următorLIGA A III-A: Cetatea Târgu Neamţ – Petrotub Roman 1 – 2
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.