0:00

Adolescent de 15 ani reținut pentru tentativă de omor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn adolescent în vârstă de 15 ani, din Roman, a fost arestat preventiv de magistrații din cadrul Tribunalului Neamț pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Fapta a avut loc pe 30 noiembrie 2022, într-un apartament din Roman, unde minorul era invitat la o petrecere. Voia bună a fost stropită și cu ceva mai mult alcool. La un moment dat, concubinul mamei tânărului a vrut să încheie distracția, ceea ce nu ar fi fost pe placul băiatului. S-a iscat o altercație în timpul căreia minorul ar fi scos un briceag pe care-l avea asupra lui și ar fi înjunghiat trei pesoane, una dintre victime fiind concubinul mamei.

Conform procurorului Marius Ianuș, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângâ Tribunalul Neamț, două din cele trei victime sunt în stare gravă, având leziuni înjunghiate în zona hemitoracelui stâng.

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ la data de 30.11.2022, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor S. C. P.. Dispune arestarea preventivă a inculpatului), cercetat în dosarul penal nr. 1347/P/2022 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârșirea, în concurs formal și în stare de minoritate, a infracțiunilor de tentativă de omor calificat, prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 litera f Cod penal, şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 113 alin. 2 Cod penal şi art. 38 alin. 2 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.12.2022 şi până la data 30.12.2022, inclusiv”, conform Tribunalului Neamț.

Decizia nu este definitivă și a fost atacată de adolescent, urmând ca judecătorii de la Curtea de Apel Bacău să decidă dacă hotărârea instanței de fond este dreaptă, sau nu.

(G. S)

Articolul precedentȘtire actualizată. Paznic agresat de un hoţ prins în fapt la Târgu Neamţ
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Astăzi marcăm Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.