Adolescent căutat cu câine de urmă în pădure, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIeri după-amiază, 20 august, polițiștii de la Hârlău au fost sesizați de către o femeie din comuna Deleni, despre faptul că, fiul ei în vârstă de 15 ani s-a îndepărtat de grupul care explora o pădure de lângă comună și s-a rătăcit.

Polițiștii Secției nr. 9 Hârlău au ajuns primii în pădurea din Deleni, forțele de căutare fiind suplimentate, în cascadă, cu polițiștii Biroului Urmăriri ai Poliției orașului Hîrlău, jandarmi și pompieri din Iași, câinele de urmă, voluntari pedeștri și cu ATV-uri, pădurari, dar și reprezentați ai Asociației Club Sportiv 4×4 Iași cu autoturisme adaptate pentru teren accidentat.

Adolescent căutat cu câine de urmă în pădure, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Întrucât zona de căutare era învecinată cu județul Botoșani, activitățile de căutare au fost sprijinite din direcția opusă de către polițiști din cadrul I.P.J. Botoșani care au fost de asemenea însoțiți de un câine de urmă, reprezentanți I.S.U. și Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Eforturile forțelor angrenate în misiune au dat roade, iar în jurul orei 20.00, tânărul a fost găsit,  la ieșirea din pădure în apropierea satului Pârcovaci.

Adolescent căutat cu câine de urmă în pădure, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEra dezorientat și deshidratat, dar acum este în siguranță”, a declarat inspector principal Anca Alexandra Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Polițiștii le recomandă părinților care merg cu copiii în pădure să se asigure că sunt mereu  însoțiți de un adult de încredere și ideal ar fi să aibă asupra lor telefon cu aplicații active de localizare  sau alte smart gadget-uri cu funcție de localizare GPS. Este important să învețe să caute lumina și să se ghideze după sunete.

Angela Croitoru

Foto: IPJ Iași

Articolul precedentFoto. Pompierii nemțeni alături de copiii din tabere
Articolul următorSalarii mai mari pentru bugetari în septembrie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.