Salvatorii nemțeni au continuat seria activităților educative dedicate copiilor aflați zilele acestea în taberele din județul Neamț. În perioada 15-18 august, aceștia au fost prezenți în taberele Floare de colț din Durău, Oglinzi din comuna Răucești, Tabăra de la Parohia Izvoare din comuna Dumbrava Roșie și în Tabăra din pridvorul satului organizată de Parohia ortodoxă Mastacăn din comuna Borlești.

Foto. Pompierii nemțeni alături de copiii din tabere, ZCH NEWS - sursa ta de informații

“Bucuria, curiozitatea, dorința de a încerca costumul de pompier și folosirea accesoriilor din dotarea autospecialei de stingere au caracterizat întâlnirile copiilor cu pompierii. Prezentarea unor măsuri de acordare a primului ajutor, modul de comportare în cazul descoperirii de muniţii, dar și cum pot fi prevenite situațiile de urgență sunt subiecte de discuție interesante pentru copiii și adulții prezenți.

Foto. Pompierii nemțeni alături de copiii din tabere, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ca de fiecare dată, folosirea pistolului de refulare a apei din dotarea autospecialei și modulul pentru descarcerare au fost cele mai așteptate momente. De asemenea, prezentarea teoretică și practică a modului de folosire a unui stingător s-a dovedit a fi o lecție binevenită și pe înțelesul tuturor.

La finalizarea activităţilor, cel puțin un copil ne promite că va deveni pompier”, precizează locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Foto. Pompierii nemțeni alături de copiii din tabere, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Angela Croitoru

Foto: ISU Neamț

Articolul precedentFOTO Pompierii români s-au întors din misiunea de sprijin din Franța
Articolul următorAdolescent căutat cu câine de urmă în pădure
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.