0:00

Salarii mai mari pentru bugetari în septembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCâteva sute de mii de angajați din sistemul bugetar vor primi în septembrie anul acesta, niște bani în plus la salariu. Mai exact, toți bugetarii care n-au ajuns încă la salariile din grilele Legii salarizării bugetare stabilite pentru 2022 prin Legea-cadru nr. 153/2017, vor primi o pătrime din diferenţa între salariul din grilă şi salariul actual. Excepție fac angajații din sistemul de sănătate și asistență social și cei din învățământ care au primit deja acești bani.

Majorarea se acordă în baza unei Ordonanțe de Urgență, inițiată și publicată pe site-ul Ministerului Muncii: „începând cu luna august 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie și indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021”.

Aceste majorări vor trebui să se încadreze în cheltuielile de personal aprobate prin buget.

Decizia a fost luată în contextul scumpirilor carburanților, utilităților, precum și a principalelor produse alimentare, generate de multiplele crize sanitare, economice și militare din ultimii ani.

Textul integral al ordonanței poate fi citit mai jos.

Proiect_OUG_masuri_in_domeniul_salarizarii_05082022

Angela Croitoru

Articolul precedentAdolescent căutat cu câine de urmă în pădure
Articolul următorO femeie a ajuns în spital după o coliziune în Piatra-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.