Spre deosebire de anul trecut, când au fost tăiate 10 clase de a IX-a în județul Neamț și absolvenții de gimnaziu au avut mari emoții la admitere, anul acesta situația este mult mai simplă.

Pentru astăzi, 6 august, când are loc a doua etapă a repartizării, sunt doar 7 elevi și zeci de locuri neocupate, atât la filiera tehnologică, cât și la cea teoretică și vocațională. „Din cei 11 elevi care nu au fost repartizați după prima etapă, avem astăzi 7 elevi care participă la a doua etapă de admitere. Anul acesta au fost locuri suficiente la clasa a IX-a și foarte puțini candidați nerepartizați, dacă ne raportăm la anul trecut, când au intrat în a doua etapă 243 de elevi”, a declarat Genoveva Irimia, inspector școlar general adjunct. Rezultatele etapei a doua vor fi publicate de Inspectoratul Școlar Neamț în cursul zilei de astăzi.

Urmează etapa soluționării situațiilor speciale pentru elevii cu situații medicale deosebite, elevi gemeni, cei care vor să învețe la o școală mai aproape de casă, cazurile de schimburi de elevi sau pentru corectarea unor erori de transcriere în baza de date informatizată a opțiunilor exprimate de elevi. Etapa se desfășoară în perioada 9-11 august și pentru fiecare situație este nevoie de o cerere tip (disponibilă aici ) și actele doveditoare.

C.I.

Articolul precedentFoto. Un bărbat a murit într-un incendiu la Rediu
Articolul următor19 şoferi au rămas fără permis după o acţiune de amploare a poliţiei