Joi, 5 august, în urma unei acțiuni coordonate de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, Serviciul Rutier Neamţ, în colaborare cu poliţiştii rutieri din Bacău şi Suceava, au aplicat 127 de sancțiuni contravenționale, iar 19 șoferi au rămas fără permis.

„Scopul acțiunii a fost reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora generate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, precum și sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră. Peste 40 de polițiști au acționat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice, prin folosirea aparatelor radar inscripționate și neinscripționate”, a declarat agent Georgiana Puşcaşu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

16 șoferi au rămas fără permis de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă, iar alte 3 permise au fost reținute pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea acestui drept. 91 dintre sancţiunile contravenţionale au fost pentru nerespectarea limitei legale de viteză. Poliţiştii rutieri vor organiza astfel de acțiuni și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive. (Angela CROITORU)

Articolul precedentAdmitere liceu 2021: Inflație de locuri libere în a doua etapă, doar 7 elevi nerepartizați în Neamț
Articolul următorCrimă din gelozie la Icuşeşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.