0:00

Admitere la liceu cu examen separat, exmatriculare temporară, respectarea diversității au fost incluse în legile Educației adoptate de Senat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCele mai discutate modificări ale sistemului de învățământ au rămas în forma legilor Educației adoptate aseară, 22 mai, de Senat. Camera decizională a Parlamentului a menținut admiterea la liceu cu examen separat pe 50% din locurile disponibile, varianta exmatriculării temporare și a introdus obligația profesorilor de a „respecta diversitatea”. Elevii de la uman pot opta pentru religie la bacalaureat – este altă modificare adoptată, ca și amendamentul privind confiscarea telefonului mobil de la elevii din clasele primare și gimnaziu, iar pentru liceeni decizia rămâne la latitudinea conducerii școlii. O atenție deosebită s-a acordat elevelor gravide și elevilor care devin părinți, legea reglementând consiliere psihologică și școlară, sprijin financiar, amânarea examenelor, potrivit edupedu.ro.

Legea învățământului preuniversitar conține, între altele, prevederea controversată privind posibilitatea ca rectorii în funcție să rămână 10 ani la conducere.

Aceste legi urmează să fie publicate în Monitorul Oficial, promulgate de președintele României, urmând ca ulterior să fie adoptate alte 300 acte normative de reglementare, potrivit aceleiași surse.

C.I.

Articolul precedentIncendiu puternic la Țibucani
Articolul următorAccident de muncă la Vânători-Neamț: un bărbat și-a pierdut viața
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.