0:00

Astăzi, 2 iulie, situația absolvenților de gimnaziu înscriși în învățământul liceal profesional-dual de stat arată că s-au ocupat jumătate din locurile existente pentru anul școlar 2018-2019. În județul Neamț, sunt disponibile 840 de locuri la licee, între care o clasă cu 28 de locuri pentru învățământul dual organizată la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț, în parteneriat cu SC RIFIL, unde elevii obțin calificare în domeniul industriei textile, iar pe timpul școlii sunt ajutați financiar cu toate cele necesare, inclusiv o bursă lunară din partea agentului economic și o masă în fiecare zi la locul de practică. Detalii aici:

http://www.isjneamt.ro/site/wp-content/uploads/2018/05/Oferta-educationala_Invatamant-dual.pdf

Perioada de înscriere s-a încheiat, inclusiv probele eliminatorii și cele de preselecție anunțate de liceele care școlarizează pentru învățământul profesional au fost parcurse de elevi, până în data de 29 iunie. „Pentru învățământul profesional-dual s-au înscris 17 elevi pentru clasa de 28 de locuri, au fost admiși toți. Clasa se va face sigur, pentru că se vor înscrie mulți elevi în etapa a doua, din luna septembrie. Pe total județ, sunt 840 de locuri în învățământul liceal profesional-dual, până astăzi s-au înscris cam jumătate. Au fost 498 de elevi care s-au înscris inițial, după probele de preselecție au rămas vreo 460 de elevi, după probele de admitere au mai picat câțiva, deci suntem cam la 50% per total județ. Locurile neocupate acum rămân disponibile și vor fi ocupate în etapa din luna septembrie, din experiența anilor din urmă, de cei care au situații neîncheiate acum, de elevii care nu s-au decis unde să se înscrie”, a declarat inspectorul școlar Mircea Constantin Corlățeanu.

Admitere în învățământul profesional-dual: jumătate din locuri sunt ocupate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMâine, 3 iulie, listele transmise de la liceele care școlarizează pentru învățământul profesional-dual vor fi validate de Comisia județeană de admitere, iar elevii admiși vor depune dosarele de înscriere în perioada 3-4 iulie. Detalii aici:

http://www.isjneamt.ro/site/wp-content/uploads/2018/05/Oferta-educationala_Invatamant-profesional.pdf

În data de 5 iulie, Comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale, urmând ca pe 6 iulie să se afișeze pe site-ul IȘJ Neamț lista locurilor rămase libere pentru etapa de admitere din luna septembrie 2018. (C.I.)

Articolul precedentIncendiu ”devastator” la un Logan de poliție: au ars 4 centimetri de izolație
Articolul următorPiatra Neamț găzduiește Olimpiada Națională de Argumentare „Tinerii Dezbat”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.