Municipiul Piatra Neamț este și în acest an gazda Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică „Tinerii dezbat”.

Ediția a IX-a a evenimentului se va desfășura la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” în perioada 9-14 iulie 2018, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Consiliului Local Piatra Neamț. Vor participa 86 de echipe câștigătoare ale primului loc, din țară, formate din 258 de elevi, 133 de profesori însoțitori, precum și membrii comisiei centrale, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț. Deschiderea oficială va avea loc luni, 9 iulie, la ora 9,30, în sala “Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ, iar festivitatea de premiere va fi organizată în același cadru, pe 14 iulie, la ora 12,30.

Echipele care reprezintă județul Neamț la această competiție sunt formate din echipa Colegiului Național „Roman Vodă” – elevele Erica Ioana Leonatu, Bianca Andreea Ailioaei și Radu Constantin Lupușoru, din clasa a X-a, coordonator prof. Alexandra Poenaru, calificate la categoria începători, echipa Colegiului Național „Roman Vodă” – elevele Melania Gabriela Mărtinaș, Bianca Elena Fânariu și Diana Teodora Stogrin, din clasa a XI-a, coordonate de prof. Andreea Tanovici, calificate la categoria avansați.

Probele la categoria începători punctează competențele și abilitățile practice ale elevilor, dezvoltarea și exersarea competențelor de gândire critică și de comunicare rațională în spațiul public. Elevii de la categoria avansați se vor întrece în a demonstra cât de dezvoltate sunt propriile atitudini social-civice, democratice de care tânăra generație are nevoie pentru a participa activ la viață socială.

Competiția „Tinerii dezbat” îi ajută pe liceeni să-și dezvolte capacitățile de documentare, argumentare și utilizare a dovezilor în conceperea unui discurs argumentativ, să cunoască valorile și principiile democratice, să-și dezvolte competențele necesare în exercitarea calității de cetățean al unei societăți democratice, să identifice exemplele de bună practică în diferite domenii.(C.I.)

Articolul precedentAdmitere în învățământul profesional-dual: jumătate din locuri sunt ocupate
Articolul următorIntervenția echipelor A.N. „Apele Române” în zonele afectate de inundații
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.