După o ședință lungă de judecată, care a durat până la miezul nopții de 19 spre 20 aprilie, Tribunalul Neamț a decis să-i aresteze pe toți cei 10 inculpați acuzați de trafic de droguri. Este vorba despre Constantin Cuejdianu (44 de ani), Cristian Dobrea (46 de ani) , Orlando Bumberică (20 de ani), Claudiu Constantin Enea (28 de ani), Mihai Pavel (40 de ani), Ștefan Gabăr (36 de ani), Ciprian Motoi (45 de ani) Florin Rusu (28 de ani), Ioan Stan (30 de ani) și Alexandru Alin Chiuariu (21 de ani). Toți sunt acuzați de deținere și trafic de droguri de risc și de mare risc, iar Cuejdianu și Dobrea, administratorii celor două baruri, și de punerea la dispoziție a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri. Desigur, ei au dreptul să conteste măsura arestării, dar probabil că șansele de a obține cercetarea în stare de libertate sunt destul de mici având în vedere pericolul social pe care îl reprezintă.

Anchetatorii au ridicat din barurile vizate de acțiune ”6 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, cu aspect de cocaină, 4 grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, cu aspect de cannabis și o pipă cu urme vegetale”, iar la perchețiile domiciliare, 14 la număr, au găsit ”5 grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, aproximativ 56 de grame de substanță pulverulentă de culoare albă, cu aspect de cocaină, 2 comprimate de culoare albă, cu aspect de ecstasy și 46 de comprimate de culoare verde, cu aspect de ecstasy”.

Petrecerile periculoase la care participau mulți tineri din oraș au intrat în atenția DIICOT abia din luna ianuarie a acestui an, deși sunt voci care spun că se întâmplau de ani de zile fără să fi putut fi probate până acum. Principul ”mai bine mai târziu decât niciodată” ar trebui să învingă. Ultimul cuvânt în privința arestării celor 10 îl are Curtea de Apel Bacău.

C.M.

Articolul precedentDIICOT s-a dus în instanță cu 10 propuneri de arestare după acțiunea din Jazz Caffe și Chaplin’s
Articolul următorPatru veterani de război vor fi premiaţi la împlinirea a 100 de ani