Acțiunea DIICOT, care a stricat petrecerile de week-end din două cluburi din Piatra-Neamț, include ridicarea a ”6 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, cu aspect de cocaină, 4 grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, cu aspect de cannabis și o pipă cu urme vegetale”, conform unui comunicat al IPJ Neamț.

În timpul celor 14 percheziții domiciliare făcute la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri, au fost descoperite ”5 grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, aproximativ 56 de grame de substanță pulverulentă de culoare albă, cu aspect de cocaină, 2 comprimate de culoare albă, cu aspect de ecstasy și 46 de comprimate de culoare verde, cu aspect de ecstasy”.

Anchetatorii au ridicat, de asemenea, 3.850 de lei, 4.700 de euro, 640 de lire turcești, 2.000 de forinți, 10 telefoane mobile, o unitate centrală PC, un dispozitiv de mărunțit de tip grinder, un cântar electronic și o macetă.

La acțiune au participat polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei de investigații criminale din Neamț, sub coordonarea procurorilor DIICOT Neamț, dar și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021, membrii grupului infracțional ar fi procurat și comercializat droguri de risc și de mare risc, în municipiul Piatra Neamț, către diverși consumatori, dar și în cadrul unor petreceri private organizate în locații cu circuit închis. 40 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în vederea audierii. În baza probatoriului administrat, față de 10 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, din Piatra Neamț, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore”, se arată în același comunicat al IPJ Neamț.

În această seară (19 aprilie), DIICOT a dus 10 persoane la Tribunalul Neamț, cu propunerea de arestare preventivă. Este vorba despre Constantin Cuejdianu (44 de ani), Cristian Dobrea (46 de ani) , Orlando Bumberică (20 de ani), Claudiu Constantin Enea (28 de ani), Mihai Pavel (40 de ani), Ștefan Gabăr (36 de ani), Ciprian Motoi (45 de ani) Florin Rusu (28 de ani), Ioan Stan (30 de ani) și Alexandru Alin Chiuariu (21 de ani). Toți sunt acuzați de deținere și trafic de droguri de risc și de mare risc, iar Cuejdianu și Dobre, administratorii celor două baruri, și de punerea la dispoziție a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri.

C.M.

 

 

Articolul precedentTerapii gratuite acasă la 12 copii din Roman
Articolul următorAdministratorii cluburilor Jazz Caffe și Chaplin’s au fost arestați