***** ACTUALIZARE 14.08.2018:

Cei doi bătăuși de polițiști au fost prezentați Judecătoriei Piatra Neamț, în ziua de 13 august, iar instanța a decis: ”Respinge cererea formulată de avocaţii inculpaţilor, de respingere a propunerii arestării preventive şi de luare, în subsidiar, față de aceștia a măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu şi admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive a inculpatului NICULESCU CONSTANTIN-OCTAVIAN, cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, tentativă la tâlhărie calificată, două infracţiuni de ultraj şi o infracţiune de tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv a inculpatului NICULESCU ANDREI-IONUŢ, cercetat în stare de reţinere pentru săvârșirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, tentativă la tâlhărie calificată, două infracţiuni de ultraj şi o infracţiune de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor NICULESCU CONSTANTIN-OCTAVIAN şi NICULESCU ANDREI-IONUŢ  pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 13.08.2018 până la data de 11.09.2018, inclusiv”.

Cei doi frați au dreptul să conteste măsura în termen de 48 de ore, dar e puțin probabil ca vreun judecător să dispună punerea lor în libertate, după ceea ce au făcut.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ

Un incident grav a avut loc în această dimineaţă (12 august) în zona ştrandului din Piatra-Neamţ. La câteva minute după ora 5 un bărbat de 37 de ani, din Iaşi a sunat la 112 şi a anunţat că a fost bătut de doi tineri, care erau însoţiţi de o fată. Motivul fusese un taxi pe care îl aşteptau atât el, cât şi cei 3 tineri şi s-au luat la ceartă de la “prioritate”. Patrula care s-a dus la sesizare, formată dintr-un poliţist local şi un agent de la Poliţia Piatra-Neamţ, a fost atacată de tinerii bătăuşi, care erau beţi şi agresivi. Ambii poliţişti au fost loviţi cu pumnii şi picioarele, iar agentul care avea un încărcator de rezervă, cu 6 cartuşe, a rămas fără el. Asta în timp ce se lupta să-şi apere pistolul, pe care voiau să-l sustragă agresorii. După ce-au bătut poliţiştii, cei doi indivizi şi fata au fugit în pădure.

Poliţiştii răniţi au fost transportaţi la spital, iar colegii lor, însoţiţi de jandarmi, au început să răscolească pădurea, în căutarea bătăușilor. I-au găsit într-un târziu şi i-au dus la sediu pentru audieri, iar apoi, timp de două ore şi jumătate, au căutat, cu un detector de metale, locul în care cei doi fraţi îngropaseră încărcătorul şi nu-şi mai aminteau. Era lângă un copac, de unde a fost recuperat, cu cartuşe cu tot.

Cei doi fraţi, unul de 23 şi celălalt de 28 de ani, sunt cercetaţi pentru ultraj, lovire, tulburarea liniştii şi ordinii publice, furt calificat şi tentativă de tâlhărie şi, cel mai probabil, vor fi reţinuţi astăzi, iar mâine vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Fata care îi însoţea, în vârsă de 19 ani, din Piatra Şoimului, are calitatea de martor, pentru ca n-a participat la comiterea niciunei infracţiuni.

C.M.

Articolul precedentAutorul accidentului de la Turtureşti este patronul Pensiunii Branişte
Articolul următorFOTO&VIDEO Energia Pângăraţi-Vulturul Costişa 5-2 (2-1)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.