Actualizare: Șoferul buldozerului implicat în accident spun martorii ar fi venit de la Roznov la volanul utilajului și este angajatul societății SC TMCP INVEST SRL din Piatra-Neamț. Firma respectivă este asociată cu SC INSTAL SERVICE TECHNOLOGY SRL din Ilfov, în lucrările de realizare și extindere a rețelei de canalizare menajeră ce au loc în cartierele Humuleștii Noi, Blebea și Pometea. Conform celor declarate de șeful investițiilor din Primăria Târgu Neamț, valoarea investiției este de 6.608.528,7 lei cu tot cu TVA, adică aproximativ 66 de miliarde lei vechi. Lucrarea se face cu fonduri de la Agenția de Fonduri de Mediu. Martorii de la accident spun că șoferul buldozerului circula pe drumul județean dinspre Piatra-Neamț și vroia să vireze la stânga spre ulița din vecinătatea lucrării. Însă, aceeași martori mai recunosc că și șoferul autoturismului se deplasa cu viteză mare și a pus o frână de câțiva metri buni.

 

Știre inițială:

Un incident în trafic, petrecut astăzi, 5 octombrie, la Humuleștii Noi, avea să ducă la descoperirea unui lucru mult mai grav. O firmă care face în zonă lucrări pentru utilități – și probabil le face pe bani mulți – are angajat un bărbat care nu are permis pentru buldoexcavator. Mai mult, ”șoferul” în cauză era mort de beat la serviciu, a încercat să vireze la stânga, n-a văzut că se apropie o mașină sau n-a mai putut s-o vadă din pricina stării în care se afla, iar bărbatul care conducea autoturismul a făcut o manevră bruscă în speranța că va evita impactul. A reușit, în cele din urmă, dar a pierdut controlul direcției și mașina s-a răsturnat în șanț.

Polițiștii care s-au dus la fața locului au stabilit că buldoexcavatoristul, care are 37 de ani și este din Roznov, avea o concentrație de alcool în aerul expirat peste limita contravenției și n-a avut niciodată permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal. (C.M.)

Articolul precedentLa Agapia poate veni iarna
Articolul următorLiviu Bumbu, întâlnire la categoria grea cu Mike Tyson
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.