ACTUALIZARE: Având în vedere comentariile de pe Facebook, Dragoş Chitic a adăugat şi a 23-a localitate: Alexandru cel Bun.

**********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, comunică astăzi, 17 mai, o veste bună pentru cetăţenii din oraş şi din alte 22 de localităţi din jurul acestuia.

„Conform precizărilor făcute de Grupul de Comunicare Strategică constituit de Guvernul Romaniei pentru perioada crizei sanitare generată de virusul SARS-Cov-2, se poate circula fără declarație pe propria răspundere în toate localitățile din jurul municipiului Piatra Neamț, situate în perimetrul asimilat Zonelor Metropolitane definit de lege, adică pe o rază de 30 de kilometri față de Piatra Neamț. Conform inițiativei Primăriei Piatra Neamț de constituire a Zonei Metropolitane Piatra Neamț, localitățile din raza de 30 de kilometri față de municipiul Piatra Neamț, sunt următoarele: Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Costișa, Piatra Șoimului, Borlești, Rediu, Tazlău, Gârcina, Dobreni, Bodești, Crăcăoani, Bălțătești, Girov, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Războieni, Pângărați, Tarcău și Tașca”, a notat edilul de Piatra Neamţ, pe pagina proprie de Facebook.

Dragoş Chitic a purtat discuţii pe această temă cu prefectul George Lazăr, care au ajutat la „clarificarea acestui aspect”. Potrivit primarului de Piatra Neamţ, prefectul „a menționat că analizează și varianta emiterii unor hotărâri la nivel județean care să întărească această prevedere, benefică mai ales pentru deplasarea la locul de muncă a salariaților care lucrează în altă localitate decât cea de domiciliu în interiorul Zonei Metropolitane Piatra Neamț”. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentDoi minori au plecat din centrul ”Familia Mea”, polițiștii îi caută
Articolul următorArestat după ce-a furat lucruri dintr-o casă și apoi i-a dat foc
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Este o veste buna si un gest laudabil din partea conducerii Primariei Piatra Neamt!
    Dar Dochia si Margineni de ce nu ar putea sa se incadreze in aceasta zona Metropolitana?Conform site-ului ” distante.ro „, pana la Dochia sunt 19 km iar pana la Margineni 25 km.Consider ca este o nedreptate pentru cetatenii acestor doua localitati, in conditiile in care conform aceluiasi site, distanta Piatra Neamt – Tazlau este de 32 km, Piatra Neamt – Tasca este de 33 km respectiv pana la Baltatesti este de 33 km???!!!

Comments are closed.