Corpul de control al MAI la Primăria Roman

Săptămâna trecută, Primăria Roman a primit vizita corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că nu știe dacă verificările s-au făcut pe un control tematic sau în urma unei sesizări, dar știe că finalul a fost unul fericit.
“Corpul de control al MAI a verificat eliberarea de documente pe tot ce înseamnă gestionarea documentelor de la nivelul Primăriei și Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei. La plecare, am primit felicitări pentru cum sunt gestionate activitățile în Primărie. Nimeni nu e perfect, greșeli mai pot apărea, dar important este ca ele să nu fie intenționate. Controale vin mereu, dar din fericire am ieșit bine. Unde s-au găsit probleme, ne-am perfectat. Am încercat să le îndreptăm, chiar dacă avem un personal mai redus cu mult față de acum șase ani și chiar dacă problematica a crescut ca volum de muncă de câteva ori”, a declarat primarul Romanului. (C.M.)

Moldova deviată prin microhidrocentrală

Eveniment istoric pentru comunitatea romașcană, anunțat pentru finele acestei săptămâni. Mai exact atunci va avea loc devierea râului Moldova, astfel încât cursul apei să treacă prin microhidrocentrală. Obiectivul în partea de construcții este finalizat, urmând doar să mai fie instalate turbinele. Și specialiștii Primăriei vor să fie prezenți la eveniment.
“Devierea se va face cel mai probabil vineri, dar vom anunța din timp momentul. I-am invitat și pe colegi să fie prezenți. De fapt, și ei și-au dorit mult, pentru că o dată în viață asiști la un astfel de moment. Toți vor să vadă acest pas important din această investiție”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.
Cele două turbine care vor produce energie electrică sunt deja comandate în Franța, ele urmând să fie instalate la începutul anului viitor, astfel încât microhidrocentrala să devină funcțională până în mai 2014. Prin pornirea microhidrocentralei, autorităţile locale estimează beneficii anuale de 2,5 milioane de lei din producţia de energie electrică. (C.M.)

Acoperiș nou peste piață

Până la finele acestui an, în Piața Centrală din Roman ar trebui să fie montat un nou acoperiș, care să asigure protecție cumpărătorilor. Mai exact este vorba de spatiul dintre tarabele agenților economici și cel al producătorilor.
“Am discutat săptămâna trecută cu directorul Direcției Piețelor și am stabilit că această investiție este oportună, acoperișul ar permite ca oamenii să poată circula între cele două sectoare fără a fi expuși intemperiilor. Vrem să facem lucrarea în această toamnă, pe confecție metalică, cu acoperiș translucid, să poată fi străbătut de lumină”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.
Deocamdată nu s-a făcut o estimare a costurilor, însă bugetul pieței permite realizarea de investiții în acest an, mai ales că prin amânarea construirii parcării etajate s-au reportat pentru anul viitor nu mai puțin de 7 miliarde de lei vechi. (C.M.)