Cenaclul de joi

Biblioteca „ Kirileanu” vă invită să deschideţi o nouă pagină a Cenaclului de joi, care este, cu fiecare ediţie, un prilej de agreabilă întâlnire cu literatura. Pentru joi 21 noiembrie, ora 17, în Sala Atelier „Veronica Micle”, scriitorul Adrian G. Romila propune un dialog despre relaţia dintre realitate – ficţiune – ecranizare, cu exemplificări ale unor scene reprezentative din filme artistice inspirate din creaţii literare celebre. (N.S.)

Mihai Mancaş îşi lansează “Zilele” în trei localităţi

Profesorul Mihai Mancaş, acum în calitate de autor al unei scrieri literare, cartea de amintiri din copilărie “Zilele”, îşi va lansa volumul său în trei localităţi din judeţ. Astfel, vineri, 22 noiembrie, la ora 12, la Dobreni, vor vorbi despre arta literară a autorului profesorii Gheorghe Bunghez şi Constantin Cucu. În ziua de 27 noiembrie, ora 17, la Bicaz, volumul va fi prezentat de profesorul Gheorghe Bunghez, iar ziua de 29 noiembrie este rezervată aceluiaşi eveniment, pentru o întâlnire a autorului cu elevii liceului “Petru Rareş” Piatra Neamţ. Aici vor vorbi despre carte Gheorghe Bunghez şi Lucian Strochi. Lansarea va avea loc la ora 12. (N.S.)

Concert de muzică religioasă

Clasa de muzică a Şcolii Populare de Arte din cadrul Centrului „Carmen Saeculare” Neamţ oferă, cu ocazia sărbătorii Intrării Maicii Domnului în Biserică, un concert de cântări religioase. Sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserică, care mai este cunoscută în popor şi sub denumirea de Vovidenia sau Ovidenia, este celebrată în  amintirea zilei în  care, potrivit tradiţiei, Sfinţii Ioachim şi Ana, părinţii Fecioarei, au adus-o pe fiica lor Maria, în vârstă de trei ani, la Templu. Coordonatoarea clasei, prof. Daniela Iacob, invită publicul interesat să fie alături la celebrarea acestei mari sărbători creştine, astăzi, joi, 21 noiembrie, începând cu ora 18, la Biserica Sfântul Ioan Domnesc. (N.S.)

concert

Ieri, s-a deschis expoziţia “Târgul copiilor  meşteşugari”

În cadrul Festivalului Naţional al Şanselor Tale, România 2013 – proiect în organizarea căruia sunt implicate 4 instituţii din judeţ, Inspectoratul Şcolar, Camera de Comerţ, Casa Corpului Didactic, aceasta în calitate de responsabil de proiect, şi Centrul „Carmen Saeculare” – ieri a avut loc deschiderea expoziţiei “Târgul copiilor meşteşugari” în incinta Camerei de Comerţ. Expoziţia, în cadrul căreia pot fi admirate produsele meşteşugite de micii artişti în cadrul claselor externe care activează la Şcoala Populară de Arte, în parteneriat cu alte instituţii din localităţile Vânători-Neamţ, Pipirig, Horia, Cotu-Vameş, Negreşti, Ştefan cel Mare. Cu acest prilej a avut loc şi o conferinţă de presă, la care au participat cele 4 instituţii implicate, care şi-au expus contribuţia lor la desfăşurarea acestui proiect care se desfăşoară în perioada 18-24 noiembrie, sub genericul „Cetăţean român – cetăţean european”. Pentru astăzi, la Bodeşti este anunţat un program artistic şi deschiderea unei expoziţii la Şcoala generală din comună. (N.S.)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA