Acțiune de salvare a unei femei, cu elicopterul, în Vârful Lespezi din Ceahlău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSalvamontiștii din Neamț au avut o nouă intervenție astăzi, 2 august, după ce-au fost anunțati că o femeie de 32 de ani, din Galați, care a dormit la schit, se simte foarte rău. Tânăra, cunoscută ca epileptică, avea o stare general proastă, cu simptome de accident vascular și, pentru a fi transportată cât mai repede la spital, a fost solicitat elicopterul SMURD de la Iași.

Salvamontiștii i-au indicat pilotului coordonatele și viteza vântului și au asistat aterizarea pe heliportul din Vârful Lespezi,au menținut funcțiile vitale ale femeii și-au predat-o echipajului.

Aseară, salvamontiștii au mai avut o intervenție de ”recuperare” a 4 tineri din Vaslui, care au coborât de la Dochia și, crezând că pot scurta drumul, au părăsit traseul marcat. S-au rătăcit, pentru că era noapte, nu aveau lanterne și nici nu erau echipați, așa că au tras și o porție de frig. Au fost găsiți în zona Valea Martin- Rupturi și conduși la Durău. Unul dintre ei suferise un traumatism la picior și a avut nevoie de îngrijiri.

C.M.

Articolul precedentCoronavirus: 13 persoane nou confirmate în Neamț. Datele oficiale de astăzi în regiunea Nord – Est
Articolul următorEugen Țapu-Nazare, PNL: ”Modernizarea serviciilor de sănătate prin fonduri nerambursabile substanțiale