Astăzi, 2 august, au fost înregistrate în județul Neamț încă 13 persoane cu rezultate pozitive la noul coronavirus și s-a ajuns la 1.348 de cazuri în total. Ca răspândire a infecțiilor, am ajuns la egalitate cu județul Botoșani, împărțind aceeași rată de 2,86 de cazuri la mia de locuitori.

Sunt focare de boală care evoluează în mai multe localități ale județului Neamț, potrivit anchetelor derulate de Direcția de Sănătate Publică. Ultimul a fost declarat în Spitalul Orășenesc din orașul Târgu Neamț, unde sunt 22 de angajați infectați, dintre care doi medici și 14 asistenți din secțiile Pediatrie, Contagioase și CPU. Un alt focar este la Căminul pentru vârstnici din orașul Roznov, unde a fost depistat pozitiv un angajat și 41 din cei 47 de bătrâni din centru. La Mănăstirea Văratec este alt focar, cu 3 preoți și 5 măicuțe confirmați infectați, iar la Centrul rezidențial pentru vârstnici „Cuvioasa Nazaria” este alt focar, cu 3 angajați pozitivi, restul având teste negative, inclusiv bătrânii.

Creșteri mari a numărului de persoane nou infectate au fost raportate, astăzi, pentru județul Iași – 52 de cazuri – și județul Vaslui – 61 de cazuri. În toate cele șase județe ale regiunii Nord – Est au fost înregistrate 191 de cazuri noi: 

-Bacău: 25 cazuri noi

-Botoșani: 9 cazuri noi

-Iași: 52 cazuri noi

-Neamț: 13 cazuri noi

-Suceava: 31 cazuri noi

-Vaslui: 61 cazuri noi

 

 

La nivel național, sunt 1.075 de persoane nou confirmate astăzi, din prelucrarea a 14.215 teste, din care 5.690 au fost la cerere. Numărul deceselor înregistrate este de 34, la pacienți care aveau și alte boli. Sunt 7.530 de pacienți internați în spitale, dintre care 412 sunt în secțiile ATI.

Mai multe informații despre situația oficială de astăzi puteți citi aici  .

C.I.

 

Articolul precedentSpărgător de mașini și de case de vacanță prins la Bicaz Chei
Articolul următorAcțiune de salvare a unei femei, cu elicopterul, în Vârful Lespezi din Ceahlău